Versenyzők az Árkádban

Gyutai Adrián, a Tomracing Motorsport Team versenyzője a Vezetéstechnikai Centrum szimulátorán bizonyította, egy igazi motoros nem jön zavarba egy Forma-1-es autótól sem.

A fiatal paksi motoros Simon Csabával, a Tomracing driftversenyzőjével mérte össze tudását az Árkád bevásárlóközpontban, a Discovery Saturday rendezvény keretein belül, aminek fő témája a környezettudatos életmód és a környezetvédelem. A két versenyző a csinos műsorvezető, Dombovári Vanda kérdésére kifejtette, manapság már a versenysportban is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre. A versenyzők példaként megemlítették, hogy a legtöbb csapatnál szelektív módon gyűjtik a hulladékot, illetve az elhasznált olajat is úgy eresztik le és öntik ki, hogy az ne legyen a környezetre veszélyes. Adrián ráadásul kifejezetten magas oktánszámú versenybenzint használ, és a kipufogó-rendszerét is állandóan karban tartja, hogy csökkentse a károsanyag-kibocsátást.

Fotó:Dóka Attila, Juhász Melinda

A Tomracing két ászának párbaja után három önként jelentkező fiatal is lehetőséget kapott, hogy megküzdhessen velük a szimulátoron. Közülük a legjobb időeredményt Fehér Patrik érte el, aki csupán négy másodperccel maradt el Adriántól, kiérdemelve ezzel a Hungaroring Motoros Akadémia ajándékcsomagját és elismerését is.

Gyutai Adrián boldogan gratulált a győztesnek, és mint a tavasszal indult Hungaroring Motoros Akadémia arca hangsúlyozta: „Örülök, hogy sokan kíváncsiak egy ilyen eseményre, és hogy egyre nő azoknak a száma, akiknek fontos a biztonságos és felelősségteljes motorozás. A versenysportban mindig ott van a veszély, de csakúgy, mint a közúton, mindent meg kell tennünk azért, hogy átgondolt döntésekkel ezt a minimumra szorítsuk.” – fejtette ki 2013 legeredményesebb magyar motorosa.

Adrián versenymotorját egy héten keresztül tekinthették meg az érdeklődők a budapesti Árkádban, a Hungaroring és a Vezetéstechnikai Centrum standjánál, ahol emellett további információkat is kaphatunk a Motoros Akadémia és a vezetéstechnikai Centrum egyéb kurzusairól július végéig.

A Discovery Saturday következő érdekes eseménye július 19-én lesz, ahol a száguldás kerül a fókuszba. Az eseményen akár Forma-1-es belépőjegyet is nyerhetnek majd a jól tippelők, hiszen az Árkádban vendégeskedő Hungaroring és Vezetéstechnikai Centrum következő vendége Szabó Róbert, az Autó-Motor magazin főszerkesztője lesz, aki érdekes történetekkel és kvízjátékkal szórakoztatja majd a közönséget.