Verdi operát mutat be a Budapesti Fesztiválzenekar

Új produkcióval, Verdi Falstaff című vígoperájával jelentkezik a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) Fischer Iván vezényletével vasárnap a Müpában.

    A BFZ zeneigazgatója alkotótársával, Marco Gandinivel közösen viszi színre az olasz zeneszerző utolsó operáját. A magyar közönség a világon elsőként láthatja a produkciót, amely októberben a Fischer Iván által alapított Vicenzai Operafesztiválon mutatkozik be – közölte a zenekar az MTI-vel.
    A szcenírozott koncerten a karmester-rendező több olasz énekes sztárral dolgozik együtt. Falstaffot Nicola Alaimo alakítja, akit ebben a szerepben már hallhatott a New York-i Metropolitan és a milánói Scala közönsége is.
    “A Falstaff egyedülálló remekmű, sem előzménye, sem folytatása nincs a Verdi-életműben, imádom” – idézi a közlemény Fischer Ivánt.
    A szcenírozott előadás látványvilágának része, hogy a zenekar keveredik az énekesekkel, ugyanis a Fesztiválzenekar muzsikusai alkotják majd a falut, ahol a történet játszódik.
    Az opera a BFZ és a Müpa közös produkciója, amelyet vasárnap, valamint március 6-án és 7-én láthat a közönség Budapesten.

Forrás:MTI