Velenczei életre keltette a Mitsubishit

Maxx Race Team – 41. Kassa Rally

Velenczei Ádám – Toma József „Csimpike”, Mitsubishi Lancer Evo IX

 

A júliusi Veszprém Rallyn komoly sérüléseket szenvedett Velenczei Ádám Mitsubishije, mikor a Strider-Koch páros egy nagyot esett vele. Úgy tűnt, a fiatal pilótának le is kell mondania arról, hogy Kassán színre léphessen – idén először – az ORB mezőnyében. Velenczeiék azonban nem ismernek lehetetlent: négy héten át, éjjel-nappal dolgoztak azért, hogy rajthoz állhassanak az augusztus 14-16-ai viadalon. Végül a verseny előtti héten újra életet tudtak lehetni az Evo IX-esbe…

Velenczei Ádám: Strider Zoliék esése következtében komoly sérüléseket szenvedett a Mitsubishi Lancer Evo IX-esünk a Veszprém Rallyn. Már akkor láttuk, hogy nem kis feladat áll előttünk, ha azt szeretnénk, hogy Kassára összeálljon újra a technika, és indulni tudjak vele. A következő versenyig mindössze 5 hetünk volt, de abból jóformán csak négyet tudtunk az autó építésére szánni, hiszen közvetlenül a futam előtt már programozni és tesztelni kell a kocsit. A romból azonban úgy néz ki, hogy sikerült ismét egy versenyre képes gépet építenünk. Ez úton is szeretném megköszönni a csapatnak, a családnak és a barátoknak, hogy ennyit segítettek, mindenki egy célért dolgozott, aminek meg is lett a gyümölcse: mi is ott leszünk a Kassa Rally rajtjában.

A 2015-ös szezonban ez lesz az első, első osztályú versenyünk, ahol szeretnénk ismét bizonyítani. Remélem, hogy az autó minden téren összeállt, nem jönnek ki rajta apróbb betegségek. Idén már mentem két sprintversenyen, de úgy éreztem, hogy még mindig a kilométer, ezért kedden egy nagyobb tesztet tartottunk a kocsi illetve saját magam bejáratása érdekében.

Kassán – akárcsak tavaly – most is Toma József „Csimpike” fog segédkezni nekem jobb oldalról. A több éves ismeretségünknek köszönhetően már összeszokott párost alkotunk, így biztos vagyok benne, hogy a közös munka most is zökkenőmentes és jó hangulatú lesz. Az eredményt illetően pedig bizakodó vagyok… Egy évvel ezelőtt az abszolút 9. helyen zártuk a futamot, pedig több problémánk is akadt menet közben. Jó lenne most is hasonló időket autózni, de a legfontosabb mégis az lenne, hogy épségben célba érjünk, hiszen az egy visszaigazolás lenne a több mint egy hónapos, áldozatos munkánkra.

Toma József: Kassáról nekem csak jó emlékeim vannak: Ádámmal illetve Lángi Attilával is nagyon jó hangulatú és eredményes autózásban volt részem a magyar-szlovák, közös bajnoki fordulón. Arról nem is beszélve, hogy az elmúlt két évben Kassán ünnepeltem a szülinapomat, így még egy szép és különleges élmény köt ahhoz a városhoz, a rendezvényhez.

Izgatottan várom már, hogy újra együtt autózhassak Ádámmal, és egy ilyen népes mezőnyben tehessük próbára magunkat. Igaz, folyamatosan versenyautóban ülök én is, hiszen Varga Imre mellett diktálom az itinert egy Subaru Imprezaban, de mi olyankor csak előfutók vagyunk, akik nem tétre autóznak. Most viszont egy igazán komoly versenyen, erős mezőnyben és erős ellenfelekkel szemben kell majd bizonyítanunk, ami azért felemelő érzés.

A Velenczei család és a csapat éjt nappallá téve dolgozott azon, hogy a Mitsubishibe újra életet leheljenek, ami sikerült is, így most rajtunk a sor, hogy minél szebb eredményt érjünk el. A tavalyihoz képest új szakaszok is belekerültek a menetrendbe, amire így különösen nagy hangsúlyt kell fektetnünk a csütörtöki és pénteki pályabejárás alkalmával. Tavaly abszolút 9.-ek lettünk, jó lenne idén is legalább ilye eredményt elérni, de titkon remélem, hogy akár a TOP5-be is beférhetünk.