VELENCE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLEMÉNYE

Még nem telt el egy hét, hogy az eddig leginkább a helyiek körében népszerű és kedvelt Velencefürdői Szabadstrand országos ismertséget szerzett. A strand bezárása körüli viták azonban megnyugtatóan zárultak, a strand megkapta a működéshez szükséges hatósági hozzájárulást. A partszakasz fürdőhellyé történő nyilvánításának eljárása gyors és eredményes volt. A Kormányhivatallal szoros együttműködésben, az Önkormányzat, a Velencei-tavi Tófelügyelőség és a terület üzemeltetője vállalta a hiányzó feltételek megteremtését, ennek köszönhetően 2015. augusztus 7-től a Velencefürdői Szabadstrand a hatályos jogszabályoknak megfelelően üzemel és várja a vendégeket.

DSC_86821

Velencefürdői Szabadstrand Fotó: Juhász Melinda www.amdala.hu

A strand vízminősége bakteriálisan kíváló, a helyszínen biztosítottak a higiénés feltételek és a biztonságos fürdőzéshez szükséges eszközök is rendelkezésre állnak.

Velence Város területén található valamennyi fürdőhely (a velencefürdői fizetős és ingyenes strand, a Velence Resort&Spa élményfürdője és strandja, a Velence Korzó, a Tóbíró Strand, a Drótszamár Kemping strandja és a Velencei Vízi Vár Strand) rendelkezik a szabályos működéshez szükséges feltételekkel és felkészülten várja a Velencére érkező fürdőzőket.-írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Koszti András  polgármester.