VekonyZ a szerdai FIX Magazinban!

 

A producer Vékony Zoli, vagyis Vekonyz 12 évesen kezdett el zenét írni. Zongoraórákat vett és az osztálytársaival megalapította az első zenekarát. 15 éves korában jött a képbe a deep house műfaja, mikor a Timewriter és Terry Lee Brown Jr. zenéjébe szeretett bele. 2014 tavaszán jelent meg első önálló szerzeménye, a ?The Way I Do?, ami egy nyárias deep house track, Yinka Williams könnyed hangjával, aki a szöveget mondja az alapra. A dal megkapóan élettel teli egy kis karibi hangulattal, valódi rádiós és klubsláger. A single rövid időn belül több mint húsz rádióállomás playlistjére felkerült, ahol azóta is folyamatosan növekvő játszást produkál. Eközben a közönség a 2014-es nyár dalává kiáltotta ki, illetve az iTunes-on is 1. lett a single toplistán. Ezúttal ?Finally? című vadonatúj klipjéről fog nekünk mesélni a stúdióban.

3617e6cb976668fc84c07761f60b2fe3_kk

Időről időre brit kutatók, felmérések és bloggerek dörgölik az orrunk alá, hogy bármit is hiszünk, gondolunk, vagy érzünk, valójában magányosak vagyunk. De mégis miért van az, hogy még mindig félünk egyedül moziba menni? Miért ódzkodunk továbbra is attól, hogy magunkban szórakozzunk és jól érezzük magunkat? Vajon miért rettegnek az emberek attól, hogy egymagukban mulassanak, és amennyiben van egy remek programötletük, és kedvük is lenne hozzá, miért döntenek mégis úgy, hogy kihagyják, csak mert nincs hozzá társaságuk? Érkezik hozzánk Hamedl Andrea, a Life.hu rovatvezetője, és magyarázatot ad ezekre a kérdésekre.

Jeney Ákos műszaki menedzser, vizuális kommunikátor. Animációs filmjeit már Miskolc önkormányzata rendeli meg, hogy közösségi programjait azokkal népszerűsítse. A Miskolci Egyetemre jár, a Gépészmérnöki és Informatikai kar, programtervező informatikus, műszaki menedzser szakára. 2010-ben barátjával ő készítette el az egyetemet népszerűsítő animációs filmet. 2011-től már ő felel a Miskolci Egyetemi Napok arculatáért, honlapjáért, reklámfilmjeiért. 2012-ben az egyetem második beiskolázási kampányfilmjét is ő alkotta meg, kiegészítve egy újszerű Facebook-applikációs játékkal. FelTörekvők rovatunkban vele ismerkedhetünk meg közelebbről.

Bakonyi Panni 28 éves jógaoktató nem mindennapi feladatra vállalkozott:  börtönbe jár be jógaórákat tartani az elítélteknek. Ahogy azt blogjában is leírja, Panni magyarországi börtönökbe jár be, ahol nyolc kísérleti órát tart egymás után. A jövőbeli tervek közé tartozik az, hogy több börtönbe, illetve a női rabok közé is eljuthasson. Az erőszakos büntetések miatt hosszú időre rács mögé zárt rabok jól fogadják a fiatal lányt, bár egy-két beszólás azért elhangzik, szívesen végzik a gyakorlatokat, megértik, hogy ez értük történik. Hogy milyen érzés ezt megélni, illetve, hogy egyáltalán hogyan született meg benne ez az ötlet, arról maga Bakonyi Panni fog mesélni nekünk.

A Magyar Filmakadémia a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával 2016. március 1. és 6. között rendezi meg a 2. Magyar Filmhetet. A rendezvény célja, hogy a nagyközönség és a filmszakma képviselői megismerhessék a 2015-ben bemutatott nagyjátékfilmeket TV – játékfilmeket, kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket, ismeretterjesztő filmeket és animációkat. Programajánló rovatunkban erről a rendezvény-sorozatról lesz szó, érkezik a stúdióba Varsányi Ferenc, a Filmhét szervezőbizottságának tagja, a Médiatanács felkért szakértője.