Végre elkezdődik!

Öt hónapos szünet után, április első hétvégéjén a 11. Eger Rallye-val kezdetét veszi az Országos Rallye Bajnokság. Az MR Racing SE hat autóval képviselteti magát a legmagasabb osztályban, míg Rallye2-ben egy párosnak szoríthatnak a csapat szurkolói.

A hagyományos, péntek esti Dobó téri rajtceremóniát követően szombaton 10, míg vasárnap 6 szakaszt kell teljesítenie az ORB mezőnyének, hogy 144. 5 gyorsasági kilométer megtétele után a pilóták és navigátoraik az egri Esterházy téren felállított céldobogónál fejezzék be a versenyt.

 

Osváth Péter kedveli az Eger környéki pályákat és nagyon bízik a jó szereplésben, hisz a télen teljes felújításon esett át az N csoportos Mitsubishi Lancer. Ahogy a balatonfüredi pilóta fogalmazott az elmúlt öt évben egyszer sem volt ilyen jó állapotban a technika, mint most a szezonnyitó előtt. „Bízok a jó szerencsében és remélem, hogy ismét ott leszünk a 3-as kategória élmezőnyében.”

 

Maricsek Miklós és Magyar Gábor komoly fába vágta a fejszéjét az idei évben: Az MR Racing rutinos párosa ugyanis a legerősebb és legnépesebb csoportban, a 2-es géposztályban méretteti meg magát 2016-ban. A fiúk autója, a Mitsubishi Lancer EVO IX R4 makulátlan állapotban várja a rajtot, a páros célja pedig egyértelműen a tisztességes helytállás a 18 autót számláló kategóriában.

 

Ifj. Cseh Vilmos és Németh Gergely két nappal a verseny rajtja előtt Parasznyán tesztelte a télen vásárolt N csoportos Mitsubishi Lancert. „Igen, szerdán volt az első alkalom, hogy kipróbáltam az új technikát. Jónak éreztem, a futóműve lényegesen jobb, mint az előző autóé, úgyhogy bizakodva várom a hétvégi futamot!”

A bajnokság még csak most kezdődik, de Borbás Szabolcs – Harmos Gergely kettős már három versennyel a háta mögött vág neki a hevesi futamnak. „Az egri pályák alapból jók, talán egy gyors lesz más 2015-höz képest, úgyhogy kisebb javításokkal tudjuk használni a tavalyi itinerünket. Úgy érzem, hogy a technikás pályák jobban fekszenek nekem, mint a gyors lobogós részek. Orfűn nagyon jó volt a hangulat a kocsiban, úgyhogy már nagyon várom az Eger Rallye-t!”

 

Gyarmati Ariel és Kocsis György az idén életre hívott Országos Rallye Challenge-ben képviseli majd az MR Racing színeit. A siófoki páros EVO VI-os Mitsubishije is teljes felújításon esett át a tél szünetben és már meg is mozgatták az autót egy privát teszt keretei közt. „Valóban túl vagyunk már az Eger Rallye tesztjén, ahol reményeim szerint sikerült megtalálnunk a megfelelő beállításokat a lágyabb rugókhoz. Már nagyon várom a pénteki rajtceremóniát és a szombati gyorsokat és bízom benne, hogy sikerül egy problémamentes versenyt futnunk és harcban leszünk a dobogós pozíciókért az ORC-ben! ”

 

Ifj. Pethő István saját bevallása szerint tavaly teljesítette élete első igazi szezonját. A Lada VFTS-sel versenyző pilóta jó pár MARB futamot teljesített 2015-ben, idén pedig egy lépcsőfokkal feljebb lép, a másodosztályban versenyez majd. „Fejlődni szeretnék, ezért választottam a Rallye2 Bajnokságot. Hosszabbak és komolyabbak a versenyek, ha csak az Eger Rallye-t nézem 3 különböző pályát kell feldolgoznunk és ott vannak még az etapok is. Itt nem lesz időnk pihenni a gyorsasági szakaszok közt, rögtön mennünk kell tovább. Ahogy végeztünk az egyik pályán már következik is a másik. Az autón végrehajtottunk egy-két fejlesztést, hogy megfeleljen a Rallye2 követelményeinek. A navigátorommal, Pap Arnolddal már izgatottan várjuk az Eger Rallye-t, nagy kihívás lesz az biztos!”