Vaskó Dominik: Szokni kell ezt az autót

Egy igazán tartalmas Rallycross OB futam után vagy csapatoddal a Nyirád Motorsport – Fuxtec “FAST AND FUX”-al.

A kétnapos verseny nem múlt el nyomtalanul sem az autón, sem a lelkedben. Szenzációsan autóztál, amíg a technika ördöge be nem fészkelte magát a Peugeot 208-as versenyautódba.

Megosztanád a rajongóiddal a Húsvéti Rally Verseny történteket? – Röviden, mert annyi minden történt, hogy órákig lehetne olvasni. Vasárnap az edzéseken minden jól ment. Szokni kell ezt az autót. Az első futam rajtától fogva nem állt mellettem a szerencse. Ennek ugye meg is lett az eredménye, a hátsó kanyarban besokalltam. Szerencsére az autóm túlélte a fiúk összerakták így vasárnap rajthoz tudtam állni. Én úgy gondolom, tényleg jól ment két futam.  Elég kemény mezőnybe kerültem az elődöntőben ahol már minden beállítás megfelelő volt, a gumikat bemelegítettem. A rajtnál azonban 1-2 méter megtétele után mindkét féltengelyem eltört a terheléstől.​

 

Ha vissza lehetne pörgetni az időt, mi az, amit másképp tennél? – Szokni kell ezt az autót. Gyakorolni és uralni. A gumifalakkal nem vagyok kibékülve, de ami késik, nem múlik.​

 

Legközelebb hol láthatunk, milyen rendezvényen vagy versenyen téged? – Nyirádon a Racing Stars futamon indultam a hétvégén egy számomra új autóval. Ami nem titok, Nyitrai Béla Corsájáról van szó. Különlegessége számomra, hogy szekvenciális váltóval van szerelve. Itt a kategóriámban 4. és abszolút 9.​helyezést értem el. De természetesen itt a gyakorlás volt a cél.

 

Támogatóid? – Támogatók? A legnagyobb támogatóim a szüleim. Nekik köszönhetem ezt a csodálatos autót és a lehetőséget, hogy ezt a sportot űzzem. Jelenleg nem tolonganak a szponzorok, így akit megemlítenék a szerelőm, Antal Zoltán és családunk barátja Szekeres László, aki ugye a német FUXTEC Gmbh képviseletében egyengeti, segíti a munkánkat.

Nyíregyháziaknak ajánlom még, hogy a pünkösdi Máriapócsi futam előtt a Nyírplázában ismét megtekinthető lesz a versenyautóm és a futam utáni hétvégén, gyereknapon, ha műszakilag rendben leszünk, autózom ott is egyet.

 

– Hajósi Miklós – www.hajoka.hu