Várkonyi Szabolcs: Szilveszter Rallyn jártunk

Szilveszter Rally 2015.12.27-29.

Hungaroring – Mitsubishi EVO IX.
Várkonyi Szabolcs – Várkonyi-Cser Mónika

 

Interjú Várkonyi Szabolcs Autóversenyzővel.

 

 

December 27-én egy egész napos teszttel készültél a kétnapos Szilveszter Rallyra, ahol párod Mónika (is) navigált neked.

 

Végig ködben és nedves úton tudtál tesztelni. Miként értékeled a tesztet?

– Két autóval is teszteltem, a Mitsubishivel, amivel indultam és egy 208 R2-vel, már 2016-ra készülve. Két új szponzorom lett a versenyre, az ő munkatársaikat is vittem felváltva mindkét autóval, így számomra elég kimerítő volt a nap, gyakorlatilag 10-17-ig folyamatosan mentem. Sajnos a Peugeot-hoz nem volt megfelelő gumi, így nem volt az igazi, de legalább ismét bizonyította a kocsi, hogy remek a csúszós körülmények között is.

 

Hétfőn egy “Hungaroringi” gyors majd egy célceremónia várt rátok, ahol egy gyors interjút adhattatok.

Hogy találtatok el a célig abban a ködben?

– Szerencsénk volt, mire mi következtünk, kicsit ritkult a köd, így nem okozott ez problémát, bár a köd miatt nem vittünk lámpasort, és így egy picit hiányzott, de nem volt itt olyan nagy tempó, ami miatt nagyon hiányzott volna.

Igen, sajnos egy gyors nekünk elmaradt, bár szerintem jó döntést hozott a versenyigazgató, több, mint 20 percet álltunk és ez az amúgy is hideg időben, megdermedt gumikkal, több, mint veszélyes lett volna.

 

Kedden már hat gyorson lehetett bizonyítani, hogy jó versenyzők vagytok. Egy etap kicsit kizökkentette a mezőnyt, de ti hogy éreztétek magatokat a szakaszokon a váltott navigátorokkal?

– Kicsit túlvállalta magát a rendező a rengeteg indulóval, emiatt még több lett a várakozás, ráadásul most messzebbre vitték a gyűjtőt, így a majd 1 órás várakozások alatt vissza se tudtunk menni a szervizbe, nem volt túl jól kitalálva, jobb lett volna, ha máshogy oldják meg és a szervizből már egyből mehettünk volna a gyorsra. igazából ezt a versenyt a hangulata miatt szeretjük, nem a gyorsok miatt, ráadásul a belső most nagyon szlalomosra sikeredett, de muszáj egy kicsit autóba ülni a holtszezonban is.

 

Összességében, milyen volt számodra és a tűzrőlpattant navigátoraid számára a Szilveszter Rally?

– Alkalmi navigátorom “MGR”, úgy éreztem nagyon élvezte, bár mivel első versenyem volt aszfalton a Mitsubishivel, még nem tudtam teljesen azt hozni, amit szerettem volna, bár hozzáteszem, mi teljesen a nemzetközi szabályoknak megfelelő autóval indultunk.

 

Legközelebb hol láthatunk versenyezni?

Terveztem a Monte-Carlo Rallye-t, de nem tudtam most bevállalni, bár valószínűleg ott leszek, mert egy szlovén barátomnak segítek majd, aki szintén egy Peugeot 208 R2-vel indul, nekünk a terveink szerint a Kanári szigeteki ERC lesz az első idei versenyünk márciusban.

 

 – Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu