Várkonyi Szabolcs: Élveztük a Mitsubishivel való száguldást.

A hétvégén a horvátországi Santa Domenica Rally Show indultál párod, Mónika navigálásával egy Mitsubishi EVO IX-el.

 

Várkonyi Szabolcs - Várkonyi-Cser Mónika Mitsubishi EVO IX. Santa Domenica Rally Show  2015.11.27-29.

Várkonyi Szabolcs – Várkonyi-Cser Mónika
Mitsubishi EVO IX.
Santa Domenica Rally Show
2015.11.27-29.

Mesélnél, hogy miként sikerült ez a kikapcsolódásnak szánt hétvégétek?

– Nagyon jól szervezett, igazán a versenyzők kedvéért létrehozott rendezvény volt, tűzijátékos rajtdobogóval, gyors átvételekkel.

Szerencsére a rendező​ tanult az előző évek hibáiból és csak azokat a részeit tartotta meg a pályának, amelyeknek nem árt az időjárás és a sok áthaladás. Idén az időjárás is kegyes volt, remek napos, 10-15 fokos időben versenyezhettünk.

A rendezvény teljes mértékben azt hozta, amit vártunk tőle, nagyon élveztük a murván a Mitsubishivel való száguldást. Eredetileg egy Peugeot 207 S2000-essel akartunk indulni, ami nem jött össze, de végül nem bántuk, remek autót kaptunk és nagyon élveztük az 500 Nm-es nyomatékot. Az eredmény is felülmúlta várakozásainkat, azt hittem a hosszú évek óta ilyen kocsikkal versenyzőktől kapunk majd legalább 20 mp-et gyorsonként, míg végül szinte összesen kaptunk annyit a verseny alatt. Nekem 23 év első kerekes versenyzés után nagyon szokatlan a 4WD és bár tudom elméletben, hogy mit kell csinálni, de még nem minden kanyarban sikerült pontosan azt csinálni és bár úgy éreztük, hogy látványosak vagyunk, emiatt sokat is hagytunk a gyorsokban. Végül abszolút 6.-ak és kategória 4.-ek lettünk, amit a Hideg Rallye Team segítségének és tanácsainak ezúton is köszönünk.

 

Az eddig látott képek alapján jó kis Show lehetett, mert holdbéli tájra is hasonlított néhol a pálya. Milyen volt buckák között rallyzni?

– Nagyon jó volt, igazán jól lehetett keresztben menni a kavicsokon és nagyobb veszély nélkül élvezni a 4 WD hajtást.

 

Voltak ugratók is beépítve a gyorsokba, miként is sikerült ezekkel megküzdenetek?

– Az ugratókat nagyon megtiszteltük, vigyázni akartunk az autóra, így a videókat nézve mi ugrottuk a legkisebbeket, szerintem csak ott kaptunk 3 mp-et gyorsonként, mivel egy hosszú egyenes közepén volt mindkét irányban.

 

Legközelebb hol találkozhatnak veled a szurkolóitok?

– Mindenképpen rajthoz állunk a Szilveszter Rallye-n, de hogy milyen autóval, vagy autókkal, azt még mi sem tudjuk, ami biztos, hogy ott leszünk!

  

 

 

Fotó: Tüsy Ferenc

 

– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu