Varga Benedek álma valóra válik – Steinmetz Ádámmal pólózhatott a Vodafone Arénában

Igazi EB hangulatban, az esti férfi döntő felvezetéseként mérkőzött meg vasárnap a Vodafone Firsts team a jelenlegi és korábbi válogatottakból álló csapattal a budapesti Vodafone Arénában. A mérkőzéssel a 14 éves Varga Benedek egyik legnagyobb álma vált valóra.

A válogatottak között vízbe szállt az olimpiai bajnok Steinmetz Ádám, a világkupa győztes Tóth Frank, valamint két jelenleg is aktív válogatott kerettag, Jansik Szilárd és Lévai Márton.

A kihívó Vodafone Firsts team csütörtök reggel óta a belvárosi Vodafone Arénában készült az év mérkőzésére. Mint Varga Benedek elmondta, élete álma valósult meg az összecsapással, hiszen kisgyermekkora óta arra vágyott, hogy egyszer Steinmetz Ádámmal egy medencében pólózhasson. Az álom a Vodafone Firsts.com oldalon keresztül, videotelefon használatával vált valóra.

A Vodafone Firsts team csapatát Varga Benedek mellett vízilabdás barátai, Fejős Róbert, Szilvasán Patrik és Péterfy Mihály alkották. Benedek négy éve vízilabdázik a Kópé egyesületben, korábban úszott, tornázott és dzsúdózott.  Barátai hívták  először pólózni, csatlakozott hozzájuk és beleszeretett ebbe  remek sportba. Célja ma már nem más, mint hogy egyszer ő is felnőtt válogatott legyen, mint vasárnapi ellenfelei és kijusson világversenyekre, olimpiára.

Sok nagy mérkőzésen vettem részt, elég talán a 2004-es athéni olimpiai döntőt említeni, ahol felejthetetlen meccsen szereztük meg a magyar válogatott 8. olimpiai aranyérmét, mondta a meccs után Steinmetz Ádám, aki jelenleg is aktívan pólózik a magyar élvonalban és emellett az utánpótlással is foglalkozik a Vasasban. Mint mondta, fiatalokkal játszani, hozzájárulni, hogy megszeressék ezt fantasztikus játékot, mindig nagy öröm, Budapest belvárosában vízilabdázni velük pedig felejthetetlen élmény.