Váratlan meglepetés érte Csuja Imrét

Fotó: Juhász Melinda

„Jótett helyében jót várj” – tartja a mondás, amit egy életre megjegyzett a Jászai Mari-díjas színművész, Csuja Imre. Az Üvegtigris Csokija egy véletlen találkozás történetét mesélte el a Ridikülben, a Duna megújult műsorában, amely jó példa arra, hogy az élet a legváratlanabb szituációkban mutatja meg, hogy mindent visszakapunk, amit adunk.  

A tiszteletadás témakörét járta körül meghívott vendégeivel a Ridikül. Meglepetésvendégként a közkedvelt színművész és szinkronhang, Csuja Imre érkezett a stúdióba, aki szerint a tisztelet képessége minden emberben benne van, ezzel születünk, és a minket ért hatások formálják, miként gyakoroljuk a kapcsolatainkban. Felidézte, hogy annak idején nem tudta letegezni kollégáját, Darvas Ivánt, annyira csodálta őt, de mára fordult a kocka, ő győzködi a pályakezdő színészeket, hogy tegeződjenek. A Ridikül vendégeként hozzátette, hogy soha nem volt rossz tapasztalata rajongóival, mindig tisztelettudóan közeledtek felé. Sőt, egy olyan esetet is felidézett, amikor egy hajléktalannak segített némi pénzzel, az adománya pedig nem maradt hála nélkül.

„Siófokon egy bevásárlóközpont parkolójában pakoltam be a kocsiba, amit vásároltam. Megszólított egy hajléktalan férfi, de nem értettem pontosan mit mond, gondoltam, pénzre van szüksége, így adtam neki némi aprót. Felismert, hálálkodott, aztán elköszönt. Másnap találkoztam vele a város főterén, már messziről integetett, majd odajött hozzám, benyúlt a szatyrába és átnyújtott nekem egy ananászt” – emlékezett vissza a különös találkozásra Csuja Imre.

A színművész szerint az egymás iránti tisztelet jó esetben egy adok-kapok kölcsönhatás, ha valaki ezt elrontja, azt pedig jobb elkerülni. A Ridikül idézett adása újranézhető a MédiaKlikken, ahol 60 napig a korábbi epizódok is megtalálhatók.

Ridikül – megújult díszletben, változatlanul színes témákkal minden hétköznap 17 órától a Dunán, ismétlés az adás napján 21:30-kor a Duna Worldon, valamint az adás utáni nap reggelén, 7:45-kor a Dunán.