Vándor Vurstli a Szigeten

Pazar és utánozhatatlan varázsát hozza el idén újra a Szigetre a vásári mutatványok és szemfényvesztések utazó parádéja: a Vándor Vurstli. A helyszín különféle ámulatba ejtő csodákkal várja délutántól késő estig a kedves vendégeit. A platánfák árnyékába a múlt század fordulójának békés idillje költözik.

Vasárnapi korzó lesz itt minden délután. Lesz ponyvamozi a némafilm világának hajdani és mai utánozhatatlan csillagaival, vágyterminátor, jósda, szemfényvesztés a bűvészeknél és szemfénycsinálás a szerelemirodában. A jelen lévő úri közönség szórakoztatására felsorakozik számos célba dobó, lövő és találó játékszerkezet, amik együttesen oly szórakoztatónak hatnak majd a közérzetre, melyet múlhatatlanul érdemes lesz megpróbálni. A türelmetlenül várt kapunyitásig fanfár zene és egynémely mutatványok elővezetése csendesíti az izgatott nagyérdeműt!

A kisebb utcaszínházi programok közül néhány:

  • Always Drinking Marching Band (Es) – Közkívántra újra a Sziget utcáin menetel délutánonként a spanyol fiúkból álló fekete-sárga, fergeteges fanfár zenekar. Aki már látta úgyis keresni fogja újra Őket, illetve találkozhat még velük az Európa Színpad utolsó napjának záró programjaként is.

  • Teatr Gry i Ludzie (Pl) – Lengyel barátaink hórihorgas lábakon járják be a domb környékét délutánonként és hosszú lépteiket megnyújtva szaladják körbe a Szigetet. Ha kell, bárhol láthatja őket az, aki nem lógatja naphosszat az orrát.

  • Basura Belleza (Arg) – A Basura Belleza egy marionett báb, amely bábjátékkal, zsonglőrködéssel és sok-sok humorral kel életre, nem kihagyva a közönség aktív közreműködését sem. A színész az egyszerűség gyönyörűségét hangsúlyozza, nézői érzéseit pedig bábjai és bohócai költői nyelvén keresztül irányítja. Minden egyes előadás különbözik az előtte lévőtől és mindegyikben van valami különleges. Az előadás teljes egészében Federico Galván argentin művész munkája.

  • Circumloqui (F) – A Cirqumloqui előadása a Sziget bármelyik pontján előfordulhat, színpadukat ugyanis egy motoros triciklire építették fel. Egy zenész és egy bohóc olyan mutatványokat fog bemutatni, mint a varázsló, a kötéltáncos, az erő-ember, az állatszelidítő és természetesen a hihetetlen repülő golyóbaba, az egyetlen, aki képes több mint ötven métert repülni. Utazó bábjáték, ami a humor, az otthoni barkácsolás és az élőzene egyesülése során jött létre.

  • Sienta la Cabeza (Es) – A Barcelonából érkező katalán társulat egy különc és színpompás szalont állít színpadra, ahol a kreativitás és a vizuális fantázia nem ismer határokat. Két hajszobrász és egy DJ, akik a hétköznapi dolgokat eredetivé változtatják, a közönség bátor tagjai pedig egy csodálatos hajszoborral távozhatnak az előadásról.

 

  • Dario Rossi (I) – Dario egy Rómában élő zenész és utcai dobos. Előadásai Olaszország egész területén megtekinthetők, de felbukkant már szinte mindenhol a világon, 2015-ben pedig a Sziget fesztiválon is megtekinthető lesz fergeteges dobos produkciója.

 

  • Tutatis (Es) – A Tutatis egy 26 éves művészeti tapasztalattal rendelkező társulat, akik műsoraikkal rendezvényeken, színházakban lépnek fel, ezen kívül utcaszínházi produkciókat és koncerteket is létrehoznak. A Szigetre hozott Los Caballos de Menorca egy eredeti és utánozhatatlan utcaszínházi előadás. A show az utcai szórakoztatás és a katalán nemzeti ünneplés groteszk és művészi ötvözéséből áll össze.