Változatos műsorral készül a közmédia

Változatos műsorral készül a közmédia az 1848-49-es forradalom és szabadságharc március 15-i kezdetének 168. évfordulójára.

    A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak (MTVA) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében úgy fogalmaztak, hogy XIX. és XXI. századi “márciusi ifjak” is képernyőre kerülnek. Az MTVA élőben jelentkezik be az ország több pontján zajló ünnepségsorozatról, este pedig a Petőfi TV ugyancsak élőben közvetíti a Red Bull Pilvakert. Ezenkívül a nemzeti ünnephez illő filmeket sugároznak – tették hozzá.
    A nap hangulatát a Kossuth Lajos azt üzente – ünnepi zenés összeállítás adja meg a Kossuth Rádión reggel hatkor. Kilenc órakor az ünnepélyes zászlófelvonást közvetíti a Duna tévécsatorna a Kossuth Lajos térről, ezt követően fél tizenegytől az érdeklődők a Múzeumkertben rendezett díszünnepségbe kapcsolódhatnak be, amelyen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök.
    Az M1 aktuális csatorna napközben az ország több pontjáról élőben jelentkezik be az ünnephez kapcsolódó eseményekről.
    A Duna csatornán A kőszívű ember fiai című filmeposzt adják le, amely a Baradlay család drámáján keresztül mutatja be az 1848-49-es eseményeket. A film első részét március 14-én, este fél hétkor sugározzák, míg második részét 15-én, ugyanebben az időpontban. Ezt követően, kedd este kilenckor Sára Sándor 80 huszár című alkotását adja le a Duna – írták.
    Ahogyan tavaly, úgy idén is a – nemzeti ünnepen egyéves – Petőfi TV közvetíti élőben a Red Bull Pilvakert az Erkel Színházból, ahol fiatal művészek a magyar költészet ikonikus verseit interpretálják a saját stílusukban. A slam poetryt, költészetet és rapet vegyítő műsorra “rekordidő alatt” elfogytak a jegyek, de a Petőfi TV-n élőben követhetik a nézők az este kilenckor kezdődő előadást. A Red Bull Pilvakeren olyan fellépők működnek közre, mint Papp Szabi, a Halott Pénz, Szabó Kimmel Tamás, Diaz és Fluor – olvasható a közleményben.

Forrás:MTI