Változásokkal és kihívásokkal teli évkezdet

SOLID Racing Team – Eger Rallye – 2019.03.29-31.

Kondella Péter – Kondella-Fülep Edina, Honda Civic Type-R

Gyenes András – Szilassy Arnold, VAZ 2101

mecsek_2

 

Azt mondják, hogy az ember életében hét évente változás következik be. Ez így van a csapatunknál is, ugyanis idén újra feleségemmel fogok versenyezni. Tervben van az összes Rally1-es aszfaltos futamon való indulásunk, de Eger után fogjuk eldönteni, hogy ez így fog-e maradni. Szeretnénk egy pár Mitropa futamon is indulni, kíváncsiak vagyunk, hogy nemzetközi mezőnyben milyen eredményekre vagyunk képesek.

 Az Eger Rally az egyik kedvenc versenyünk. Azt gondolom, hogy a Honda paramétereinek is az ilyen típusú versenyek felelnek meg.

Az idei bajnokságra való felkészülés sem történt másképp, mint ahogy az eddigiekben, ugyanis teljes felújításon ment keresztül az autó. A futómű területén végeztünk változtatásokat, remélve, hogy ezzel az autó menetdinamikája jelentősen javulni fog. Optimalizáltuk a motorvezérlést, a tavalyi teljesítményéhez képest közel 10 lóerőt sikerült még előcsalogatnunk, és a motor karakterisztikája is jobb a tavalyihoz képest.

Szeretnénk egy kiegyensúlyozott versenyt teljesíteni, melyhez minden körülmény adott. A célban kiderül, hogy sikerült-e a 100 %-os felkészülés erre a futamra – tette hozzá Kondella Péter.

 mecsek_4

Az elmúlt évekhez képest a Historic Rally Bajnokság Hobby Car kategóriája, melyben évek óta részt vettünk, megszűnt. Itt versenyautónkkal lényegesen eltérhettünk az előírt homologizációs szabályoktól. Ebből következően a téli hónapokban sem unatkoztunk, ugyanis visszaépítettük szabályos Gruppe 2-es versenyautónak a Ladánkat, hogy a Historic mezőny D2-es kategóriáját színesíthessük 2019-ben. A másik lényeges változás az Eger Rally előtt pár nappal derült ki, ugyanis állandó versenyzőtársam Horváth Levente egy komoly hasi műtét után nem tudott felépülni, így az itinert csapatunk másik kiváló navigátora Szilassy Arnold olvassa majd fel nekem. Ezek tudatában óriási lelkesedéssel várjuk a bajnokság első versenyének rajtját fűzte hozzá Gyenes András.

 kondella_nyiregyhaza_0028

Partnereinknek köszönjük az együttműködést!