Valóban keményebbek a Tankcsapda szövegei, mint Mr. Busta dalai?

Zeneszöveg.hu beszélgetések címmel új sorozat indul, melyben dalszerzők és dalszövegírók kerülnek bemutatásra, sajátos beállításból.

 Miért jó olyan zenei alapot készíteni, amire mindenki azonnal elkezd bólogatni? Mi is az az igazi gengszter rap? Mi az, ami időtálló és miért fontos ilyen zenéket szerezni? Mi a kedvenc saját dala az örök kívülálló, a sokak által kölöncnek és válogatott jelzőkkel illetett, ugyanakkor az egyik legnagyobb hazai követői bázissal rendelkező, 100%-osan szókimondó rappernek?

 mrbusta_foto

Az eddigi legizgalmasabb beszélgetés, komoly témákról, az élet számtalan területét érintve, egy igazán őszinte megnyilvánulás egy végtelenül megosztó személyiségtől.

 

A Zeneszöveg.hu oldal több, mint 10 évvel ezelőtt indult, azzal a szándékkal, hogy azt a hatalmas kincsestárat, amelyet az anyanyelvünkön született dalok jelentenek – legkedvesebb népdalainktól az 1930-as évek kupléin át a napjainkra aranykorát élő alternatív zenei költészetéig – összegyűjtve megőrizzék és mindenki számára hozzáférhetővé tegyék. Úgy tűnik, a misszió tömegeket talál meg, hiszen a zenehallgatók és előadók közös együttműködésével mára hatalmas adatbázis őrzi zenével írt anyanyelvünket.

A Zeneszöveg.hu megköszönve mindenkinek az eddigi közös munkát, most megmutatja, kik rejlenek a versszakok, rímek és gondolatok mögött. A Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket szólaltatnak meg, helyszínként pedig a budapesti Muzikum Klub & Bisztró szolgál. Lesznek dalszövegírók, akik a háttérben írják a nap, mint nap dúdolt sorokat és lesznek előadók, akik saját szavaikat éneklik. Bár a beszélgetések elsősorban a dalszerzésről és a dalszerző pályájáról szólnak, a különböző személyiségek végül kibújnak a kérdések sora mögül és abban a formában mutatkoznak meg, ahogy talán ritkán látni őket.