Vállműtét vár a lólengés olimpiai, világ- és Európa-bajnokára, Berki Krisztiánra

 A Telekom Sporthír Szolgálat keddi tájékoztatása szerint az UTE tornászának felépülése két hónapig tart, így biztosan kihagyja az április 13. és 19. között sorra kerülő montpellier-i kontinensviadalt, ugyanakkor az október 24-én rajtoló glasgow-i olimpiai kvalifikációs vb-n már ott lehet.
    “A visszatérő fájdalmak miatt a korrekciós műtét valójában már tavaly, a győzelmet hozó világbajnokságom előtt esedékes volt, de Kovács Istvánnal, az edzőmmel úgy határoztunk, hogy az edzéseim kisebb átalakításával megpróbáljuk az operációt elkerülni, vagy a lehető legkésőbbre halasztani” – mondta a hatszoros Eb-aranyérmes és háromszoros világbajnok Berki.
    Hozzátette: hétfőn járt a Sportkórházban, ahol Hidas Péter és Pavlik Attila vállspecialisták, valamint Halasi Tamás, a válogatott orvosa úgy ítélte meg, a késlekedés csak ronthat a helyzetén.
    A műtétre már a jövő hét elején sor kerül.
    Berki hangsúlyozta: sajnálja, hogy az Európa-bajnokságon nem szerepelhet, mert a Rió felé vezető úton szüksége lett volna egy erőt adó újabb sikerre, de nem esik kétségbe, mert az októberi vb-től majdnem nyolc hónap választja el.
    “A kényszerszünet hetei alatt is igyekszem majd gondoskodni a szabadon használható izmaim és ízületeim megdolgoztatásáról, és nagyon bízok abban, hogy a visszatérés után a harci kedvem csak fokozódni fog” – nyilatkozta Berki Krisztián, aki március 18-án ünnepli majd 30. születésnapját.
Forrás:MTI