Vállalkozók varázsolják szebbé a szegény családok karácsonyi ünnepét

Több sikeres cégvezető állt össze, hogy együtt segítsék a hátrányos helyzetben élők karácsonyát. Mélyszegénységben élő családoknak, beteg gyerekeknek, családok átmeneti otthonában élő rászorulóknak, felvidéki szegény családok gyermekeinek gyűjtenek. Az év során hajléktalanoknak és további gyermekotthonban élőknek is segítenek. Billwachs Tibor, befektetésekkel foglalkozó szakember üzlettársaival és barátaival együtt a CoGoodwill munkájában vesznek részt önkéntesen. Tetteikkel ösztönözni szeretnék a vállalkozásokat és magányszemélyeket egyaránt, hogy adományozzanak.

Az üzletemberek a nehézsorsú családok küzdelmekkel teli hétköznapjait szeretnék elfeledtetni egy kis időre, hogy az év legszebb napjaiban ők is méltóképpen ünnepeljenek. Bálint Márta, a CoGoodwill társadalmi vállalkozás ügyvezetője a cégvezetőkkel együtt ebben az évben is támogatja a rászorulókat, a nehézségek ellenére is megtalálja az adományozás lehetőségeit.

– Az idei évben a közös csomagolások kiesésével olyan baráti társaságok és céges csapatok együttműködését kerestük, akik saját biztonságos köreikben elvállalják, hogy elkészítik a névre szóló csomagokat, majd mi leellenőrizzük, és gondoskodunk az elszállításukról. Korábban mindig karácsonyi műsorral készülve angyalnak, manónak öltözve juttattuk el a felajánlásokat, viszont sajnos a jelenlegi helyzet ezt is megakadályozza. Az átadásokat ebben az évben így nem közösen a partnereinkkel végezzük, hanem ők végzik egyedül – részletezte Bálint Márta, akinek tevékenysége mellé többen csatlakoztak, hogy egy emberként tegyék szebbé a rászorulók karácsonyi ünnepét.

– Vannak olyan vállalatok, akik személyre szóló csomagokat készítenek. Ilyen vállalkozások: a Premi-U Investment, a Goodwill Consulting, az Aegis Generál, a Lájer&V Kft, a CMS ügyvédi iroda, A2 Global Electronics + Solutions Budapest, HD Marketing csapata. Vannak olyan cégek, akik az adott névre szóló csomagokhoz készültek plusz tárgyi adománnyal: ilyen a Deloitte Magyarország (tartós élelmiszer), a Chimera ékszer és a Sempre ékszer. Továbbá vannak olyan magánszemélyek az üzletemberek mellett, akik pénzügyi támogatást ajánlottak fel, és abból tudtuk megvásárolni a szükséges ruhákat, cipőket, játékokat, könyveket: Billwachs Tibor, Zywny Dorottya, Kónya Dorottya, Szüllő Edna, Morvai Balázs, Nyarondi Viktor, Kovács Balázs, Szigeti Tamás, Tasnádi Mihály. Szeretnénk ezt a jó szokásunkat megőrizni és ott segíteni, ahol szükséges. Így a névre szóló adományozást fenntartjuk, és amikor speciális szükséglet merül fel, arra reagálunk. Ennek köszönhetően most decemberben olyan kérést is tudtunk teljesíteni, ahol a gyerekeknek okos eszközre volt szükségük az online oktatáshoz. Az egyik adományozónk egy jó állapotban lévő notebookot ajánlott fel.

Billwachs Tibor, a Premi-U Investment egyik tulajdonosa már évek óta az alapítvány munkatársaival karöltve buzdítja a barátait, kollégáit a jótékonykodásra:

– Mint cégvezető és egyben magánember úgy gondolom, hogy azoknak az embereknek, akiknek van lehetőségük másoknak segíteni, ezt meg kell tenni. Főleg ilyen évben, amikor az egyébként is fennálló kihívások mellett megjelent a vírus, és új megoldandó feladatok elé állított sajnos nagyon sok embertársunkat. Ezért csatlakoztam néhány évvel ezelőtt a CoGoodwill csapatához, és amivel van rá lehetőségem, segítem az ügyüket, ügyünket: például egy átlagos évben gyűjtjük, szortírozzuk, személyre szabottan csomagoljuk, és eljuttatjuk a rászoruló magyar családokhoz vagy beteg gyermekekhez a szükséges használati tárgyakat. Idén amikor ezzel az újfajta kihívással szembesültünk, azt gondoltam, ahogy lehet, úgy segítsünk. Ezért a barátaimat és ismerőseimet mozgósítva vállaltuk fel hátrányos helyzetű családok továbbá vidéki leukémiás gyermekek és felvidéki kisiskolások számára, hogy megvesszük számukra a meleg alsó-felső ruházatot, téli bakancsot, és amit kívántak: könyveket, játékokat s egyéb különleges igényeket. Így több mint 50 ember számára remélhetőleg boldogabbá tehetjük az idei karácsonyi ünnepeket.