Válassz sportágat!

Ha valaki már elhatározta, hogy sportolni akar, de nem tudja eldönteni, hogy melyik sportágat válassza, hát a legjobban teszi, ha ma 14 órától vagy szombaton 9 órától 17 óráig kilátogat a Maglódi úti Merkapt Sportközpontba! Az immár XIV. Budapesti Nagy Sportágválasztón közel 100 sportágat ismerhetnek meg a gyerekek, ifjak, sőt a felnőttek és az idősek is. Ahogy a bölcsek mondják, a sportot korán kell elkezdeni, és soha nem szabad abbahagyni. Belépődíj nincs, a sportágak kipróbálásáért szintén nem kell fizetni. Amint Koós-Lukács Tímeától, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatójától megtudtuk, a vendégeket a szervezők pontgyűjtő-füzettel várják. Az egyes helyszínek meglátogatása után a résztvevők pontmatricákat kapnak. 40 pontért már nyeremény jár, sőt minden leadott szelvény sorsoláson vesz részt, ahol rengeteg sportos ajándékcsomag várja gazdáját. A sorsoláson azok vehetnek részt, akik belépéskor bejelentkeznek az elektronikus-regisztrációs pultoknál. A sorban állást elkerülheti, aki előre regisztrálja magát ezen a linken: http://sportagvalaszto.hu/index.php?m=21045

A nagyszínpadon sportbemutatókat láthatnak az érdeklődők, a produkciók szünetében pedig többek között Mészöly Kálmánnal, Dunai Antallal, Madárral, Bárdosi Sándorral, Bedák Zsolttal, Fodor Rajmunddal, Hadfi Dániellel, Kapros Anikóval, Kelemen Balázzsal, Kovács Katalinnal, Pulai Imrével, Szávay Ágival, a Rippel testvérekkel találkozhatnak azok, akiket a sport kulisszatitkai is érdekelnek. Pénteken Hajdú B. István, szombaton Siklós Erik lesz a műsorvezető.

A helyszínen díjmentes sportantropometria mérés is lesz, amely abban nyújt segítséget, hogy a gyermek a testi adottságaival összhangban tudjon választani magának sportágat. Ehhez előzetes bejelentkezésre van szükség a rendezvény honlapján: www.sportagvalaszto.hu

A rendezvényen idén első alkalommal jelennek meg a Budapesten élő bevándorlók sportjai, lehetőséget adva az eddig még ismeretlen, izgalmas sportokkal és kultúrákkal való barátkozásra. Először jelenik meg egy másik, migránsokat érintő kezdeményezés is, a BeFitIn, amely a Magyarországon élő külföldiek beilleszkedését segítő program.

Szombaton adja át az okleveleket Kovács Katalin olimpiai és világbajnok kajakos a MOL Tehetségtámogató Program Sport 2014 pályázat nyerteseinek.

A Nagy Sportágválasztó kísérőrendezvénye a IV. Budapesti Nagy Hangszerválasztó. A Hangszeresek Országos Szövetségével és a Nemzeti Filharmonikusokkal együttműködve a zene iránt is érdeklődők tematikus sátrakban ismerkedhetnek meg a hangszerekkel, és szakemberek segítségével mindegyiket ki is próbálhatják.

A Nemzeti Filharmonikusok vendége Dunai Tamás színművész, aki klarinét-bemutatót tart zenészbarátaival.

Horváth Gábor Miklós