Valami nem megy jól Moszkvában, időmérő 2015

Michelisz Norbert a Zengő Motorsport pilótája az időmérőn elért eredményei alapján holnap az első futamon a nyolcadik helyről, a másodikon pedig a harmadikról indulhat. Michelisz szeretet volna az első ötbe kerülni, sajnos ez most nem sikerült.

Sem a pénteki teszt, sem pedig a mai két szabadedzés nem ment olyan jól, mint ahogy azt Michelisz és a csapata szerette volna, főleg annak fényében, hogy a gyári pilóták, a korábbi eredményeikhez képest, nagyon jól mentek az orosz pályán.

Q1

Michelisz egy biztató hatodik hellyel kezdett, sokáig ő volt a legjobb hondás, de az olasz Tarqini újabb köre a második helyre lett elég. Meglepetésre mind a három gyári LadaVesta bekerült az időmérő második szakaszába, viszont a Citroent vezető marokkói Bennaninak nem.

Q2

Meglepetésre a francia Loeb (Citroen), aki hibázott, és a holland van Lagen (Lada) nem került be a legjobb 10 közé. Michelisznek csak a nyolcadik helyet sikerült megszereznie. A 10. helyet, így a második futam első rajt pozícióját, a portugál Monteiro (Honda) húzta be. Mellőle fog indulni az újonc és a Lada színeiben versenyző holland Nicky Catsburg.

Q3:

Idén első alkalommal került be az orosz márka a legjobb ötbe, amit az angol Rob Huff képviselt. Most fordul elő először az is, hogy mindegyik márka szerepelt az időmérő utolsó szakaszába és meglepetésre nem Lopez lett a legjobb, hanem csapattársa a francia Yvan Muller. A legjobb ötben a hondások az olasz Tarquiniért izgulhattak, aki végül a harmadik lett.

Holnap magyar idő szerint 11:15-kor kezdődik az első 16 körös futam.