Vajda Attila: Tata, Ramsau, Portugália

Hétfőtől a tatai edzőtáborban folytatja téli felkészülését olimpiai bajnok kenusunk, Vajda Attila. A tavasz sok utazást, sok edzőtáborozási és egy újfajta diagnosztikai lehetőséget kínál számára.
– Mennyi szabadságot kapott edzőjétől, Vécsi Viktortól az ünnepek alatt?

– Nem sokat – mondja Vajda Attila. – Összesen talán három napot töltöttem pihenéssel, de ez nem is baj, élvezem a munkát és azt, hogy az esemény szintjén tudunk edzeni, vagyis a klubom és a szövetség tényleg minőségi felkészülést biztosít számomra. Most például a tatai edzőtáborban vagyok egy hetet, de nem sok időt töltök itthon, mert jövő héten Ramsauban leszek sítáborban. Még sosem voltam sífutótáborban, de örülök ennek a lehetőségnek is, mert változatossá teszi a munkát, ad egyfajta egészséges lüktetést a felkészülésünknek. Nem mellesleg pedig remek állóképességet nyújt.

– Ha jól tudom, nem csak a sífutótábor lesz újdonság a felkészülésében.

– Nem, a szövetségnek, a Magyar Olimpiai Bizottságnak és a Sportkórháznak köszönhetően hat hetente állapot felméréseken vehetek részt a Sportkórház teljesítmény diagnosztikai laborjában. Globális vizsgálatot végeznek, hiszen nem csak fizikai, mentális és dietetikai szempontok alapján is mérnek. Már két ilyen vizsgálaton túljutottam és meglehetősen jók a visszajelzések.

– Ősztől ismét korábbi edzőjével, Vécsi Viktorral készül. Milyenek a közös munka visszajelzései?

– Ó, erről órákon át tudnék mesélni. Sok minden változott a kapcsolatunkban, a közös munkánkban és ezek a változások abszolút pozitív érzéseket adnak. Ez a lényeg!

– A január az a hónap a kajakosok és kenusok életében, amikor már nagyon várják a vízre szállást. Ön hogy van ezzel?

– Hiányérzet van, de türelmes vagyok. Február közepén utazunk Portugáliába, ott töltöm el a vizes alapozás jó részét. Talán utazhattunk volna egy kicsit korábban is, de szerintem pont elegendő időnk  lesz arra, hogy megevezzem a versenyzéshez jó alapot adó ezer kilométeremet.