Vajda Attila a megye legjobbja

Negyedik alkalommal választotta az év férfi sportolójának Csongrád megye legolvasottabb napilapja az olimpiai bajnok szegedi kenust. Vajda Attila nemcsak díjazott, ha nem díjátadó is volt a Délmagyarország kedd esti gálaünnepségén.

A napilap idén már 44. alkalommal díjazta a megye legjobb sportolóit. A megyei napilapok közül egyetlen másik sem szervez ennyire jelentős múltra visszatekintő gálát. Az Art Hotel Szegedben megrendezett eseményen ott volt Csongrád megye sportéletének krémje.

Az olimpiai bajnok kenust először díjátadóként szólították a színpadra. A Csongrádi Vízügyi SE fiatal evezőse, Bertus Kitti tőle vehette át az év utánpótlás lány sportolójának járó díjat.

Az év legjobb férfi sportolójának járó díjat az idei év világbajnoka pedig egy korábbi kenus világbajnoktól, Bohács Zsolttól, a térség országgyűlési képviselőjétől kapta meg.

A díjat a lap indoklása szerint Vajda Attila elsősorban azzal érdemelte ki, hogy éppen a németországi világbajnokságon, C-1 1000 méteren, hazai pályán győzte le London olimpiai bajnokát, a német Sebastian Brendelt. Ráadásul Vajda Duisburgban begyűjtött egy ezüstérmet is 5000 méteren, valamint ezüstérmes lett májusban a szegedi világkupán.

„A jóból sosem elég, így ugyanannyira örülök ennek a díjnak, mint amikor először kaptam meg – mondta Vajda Attila, aki egy szép kivitelű üvegtrófeát vehetett át. Remélem, hogy az idén szerzett világbajnoki címet meg tudom védeni. Örülök, hogy díjátadóként is itt lehettem, a fiatal tehetségeknek azt kívánom, hogy éljenek át olyan sikereket, amilyeneket én is átélhettem.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*