Vágányfelújítási munkák miatt, változások a tömegközlekedésben

A hétvégén kezdődött vágányfelújítási munkák nem csak a tömegközlekedési hálózatban hoztak változást (ahogy arról már küldtünk tájékoztatást), hanem a pótlóbuszok közlekedése és a felújítási munkák miatt számos útvonalon megváltozott a forgalmi rend. Kérjük, ne csak utasaink, hanem az autósok is tájékozódjanak, mielőtt hétfőn útnak indulnak!

A 4-es 6-os villamosvágányok felújításához kapcsolódóan, a Petőfi hídi munkák és a buszsáv kialakítása miatt jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani a hídhoz közeli közúti útvonalakon.

  • A villamospálya felújítása nyomán létesített buszsáv miatt az Irinyi József utcában és az Október huszonharmadika utcában az autósok irányonként csak két-két, míg a nagykörúton a Nap utcától egészen a Petőfi hídig, illetve a hídon is csak egy-egy sávban közlekedhetnek. Az autósok, ha tehetik, kerüljék el az átkelőt, és ha lehetséges, válasszák a Rákóczi hidat, illetve a nemrég 2×3 sávon megnyitott M0-ás körgyűrűt.
  • Az Erzsébet hidat is javasoljuk elkerülni a Ferenciek tere folyamatban levő felújítása és a híd pesti felhajtójának várhatóan hónapokig tartó, korlátozásokkal járó felújítása miatt.
  • Az Üllői út – Ferenc körút kereszteződésben centrum irányban egy balra kanyarodó sávot lezárunk.
  • A Karinthy Frigyes úton a Budafoki úttól a Móricz Zsigmond körtér felé továbbra is csak a tömegközlekedési járművek hajthatnak be.
  • A Petőfi híd javítási munkái miatt július 27-étől augusztus 6-áig az átkelő északi járdáját, majd várhatóan augusztus 7-étől 19-éig a déli járdáját zárjuk le. A lezárások idején az ellenkező oldali járdán közlekedhetnek a gyalogosok.

A budai felújítási munkák miatt szintén forgalomkorlátozásokra kell számítani. A torlódások elkerülése érdekében kérjük az autósokat, hogy vegyék figyelembe az alábbiakat.

  • A Krisztina körúton a BAH-csomópont irányában az Attila út és a Maros utca között az egyik forgalmi sávot lezárják. A torlódások elkerülése érdekében a Csaba utca – Maros utca útvonalat ajánljuk, a Maros utcából két sávon lehet jobbra kanyarodni a Déli pályaudvar felé.
  • Az Alkotás úton a Déli pályaudvar és a Magyar Jakobinusok tere között a Széll Kálmán tér irányában két forgalmi sáv járható, a buszsávot pedig a megállóhelytől a jelzőlámpáig meghosszabbítjuk.
  • Az Alkotás utca – Krisztina körút – Magyar Jakobinusok tere útkereszteződésben a munkaterületek miatt nincs lehetőség kanyarodásra. A Széll Kálmán tér felől az Erzsébet híd irányában a Magyar Jakobinusok terét körüljárva lehet kanyarodni, a Városmajor utca felől a Széll Kálmán tér felé pedig a Feszty Árpád utcai visszaforduló ágnál lehet eljutni.
  • A Csaba utcában a buszsáv iránya megfordul, a buszok a Krisztina körúttól a Maros utca irányában használják a sávot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*