Utolsó simítások a világkupa előtt

1 hét múlva ilyenkor már zajlanak az előfutamok az idei év legjelentősebb hazai rendezésű kajak-kenu versenyén, az ICF Gyorsasági Világkupán. A magyar válogatott gőzerővel készül, Storcz Botond minden eddiginél népesebb csapattal vág neki a szezonnyitónak.

A szervezők folyamatosan töltik fel a világkupa hivatalos eredményközlő oldalát, ahol már a név szerinti nevezések között is böngészni lehet.  A legnépesebb csapat ezúttal is a magyaroké, de többek között Oroszország, Lengyelország és Szerbia is sok versenyzővel érkezik Szegedre.

A tavalyi olimpiai magyar indulói Douchev-Janics Natasa kivételével egytől-egyik rajhoz állnak a világkupán, de a rutinos versenyzőkön kívül ezúttal is tagja a válogatottnak sok fiatal tehetség. Beszédes adat, hogy a csapat legfiatalabb (Lakatos Zsanett) és a legidősebb (Beé István) versenyzője között közel 23 év a korkülönbség.

Storcz Botond

Storcz Botond

Mindenesetre Storcz Botond szövetségi kapitány bízik abban, hogy nemcsak a magyar csapat létszáma, hanem eredményei miatt is emlékezetes lesz az idei szegedi világkupa.

További jó hír a sajtónak, hogy a szegedi gyorsasági kajak-kenu világkupa televíziós, rádiós és internetes közvetítésének jogtulajdonosa, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) engedélyezte minden hazai és nemzetközi társaságnak, hogy a versenyen korlátlanul felvételeket készítsenek. Az engedély kiterjed minden vizen zajló eseményre (bemelegítés, felevezés, előfutamok, döntők, stb.) és az eredményhirdetésre is.

„Segítünk, ahol tudunk – mondja Simon Toulson, az ICF főtitkára. A célunk, hogy tovább népszerűsítsük a gyorsasági kajak-kenut, ezért tesszük lehetővé korlátlanul a televíziós és internetes stáboknak, valamint a rádiós újságíróknak, hogy felvételeket készítsenek a világkupán.”

Az sajtóakkreditációs időszak május 8-án, szerdán 20 órakor zárul. A világkupára jelentkezni eddig az időpontig lehet az alábbi címen: http://sajto.icfworldcupszeged.hu/

A szervezőbizottság nemcsak az újságírók, hanem a közönség fogadására is gőzerővel készül. A világkupára idén ingyenes a belépés a szurkolóknak.

„Nemcsak a belépés díjtalan, hanem Szegedről a pályára való kijutás is, hiszen idén is ingyenes a 40C jelzésű buszjárat használata – mondja Ábrahám Attila, a szervezőbizottság vezetője. Remélem minden adott lesz ahhoz, hogy vendégeink jól érezzék magukat a világkupán. Úgy néz ki, hogy az időjárás velünk van, az előrejelzések szerint a döntők két napján, szombaton és vasárnap kellemes, száraz tavaszi idő várható.”