Utazz kutyával Magyarországon!

Az Állatok Világnapján hirdették ki az MT Zrt. Utazz kutyával! fotópályázatának nyerteseit

Sikerrel zárult a Magyar Turizmus Zrt „Utazz kutyával” kampánya, amely a magyarországi kutyabarát szálláshelyek és szolgáltatások, valamint a felelős állattartás népszerűsítését tűzte ki célul. A kampányhoz kutyás képfeltöltő nyereményjáték is kapcsolódott, amelyre kedvenceikkel együtt nevezhettek a gazdik. A díjazottak október 3-án, az Állatok Világnapján a Rex Állatszigeten vehették át nyereményeiket. Kampányával a Magyar Turizmus Zrt. megkapta a Rex Kutyaotthon Alapítvány „Kisállatok Nagykövete” kitüntető címét.

Az akcióval kettős üzenetet közvetített a nemzeti turisztikai marketingszervezet: a kutyatartók és kutyakedvelők számára azt, hogy ma Magyarországon a kutyás utazás feltételei adottak, a szolgáltatókét számára pedig azt: megéri négylábú vendégeket is fogadni. A közönség és a média élénk érdeklődése egyaránt bizonyította, hogy Magyarországon a kutyás turizmus igencsak időszerű téma.

A fotópályázatra mintegy 300 kép érkezett a Turizmus Világnapjáig, szeptember 27-ig. Az Instagramra #utazzkutyaval hashatag-gel feltöltött fotóknak a gazdit és négylábú társát kellett ábrázolniuk egy magyarországi kutyabarát szálláshelyen, vendéglátóhelyen vagy beazonosítható magyarországi turisztikai látványosságnál.

A zsűri szeptember 28-án ült össze, a nyerteseket két fordulós szavazáson választották ki. Az értékelés fontos szempontja volt az is, hogy a kutya láthatóan jól érezze magát az adott környezetben. A képek értékelésében Dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Óvári András, a Vigyél haza! Alapítvány alapítója, Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarat.hu képviselője, Juhász Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnökségi tagja, Dr. Végh Ákos, a Magyar Állatvédelmi és Állatjólléti Társaság elnöke és Haba Gábor, a Rex kutyaotthon Alapítvány marketingvezetője vett részt. Pontozás alapján díjazták a két legötletesebb képet, díjat kapott a legtöbb lájkot kapott kép, valamint az akciót kedvelők között nyereményeket sorsoltak ki.

A díjkiosztóra október 3-án, az Állatok Világnapja alkalmából a Rex Állatszigeten került sor. A Rex Kutyaotthon Alapítvány családi napján Glázer Tamás, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese és dr. Vetter Szilvia, a Magyar Turizmus Zrt. kommunikációs vezetője adta át a nyereményeket. A nyertesek fotói a társaság Facebook-oldalán tekinthetők meg rövidesen.

A Társaság képviselői nemcsak adtak, át is vehettek elismerést: a Rex Kutyaotthon Alapítvány ebben az évben a Magyar Turizmus Zrt-nek ítélte oda a Kisállatok Nagykövete  címet, hiszen a kampány során a társaság az örökbefogadás népszerűsítésére is nagy hangsúlyt fektetett.

A Magyar Turizmus Zrt. a nyereményjáték lezárultával is tovább kíván foglalkozni a kutyás turizmussal. Ennek következő lépéseként kiemelt partnere, a Kutyabarát.hu által indított Év Kutyabarát Helye versenyen szintén részt vesz a zsűri munkájában.

Az itthon.hu portálon az „Útitársakkal” fő menüpont alatt továbbra is elérhető lesz az Utazz kutyával! menüpont, amelyen a Nemzeti Turisztikai Adatbázis kutyabarát szolgáltatói mellett frissülő, gazdiknak szóló tartalmak kapnak helyet.

Az „Utazz kutyával!” kampány nem lehetett volna ilyen sikeres a Magyar Turizmus Zrt. partnereinek, segítőinek közreműködése és segítsége nélkül, akiknek a társaság ezúton is szeretne köszönetet mondani.

Akik arcukat adták a kampányhoz:

Kiemelt Partnerek:

    • Kutyabarat.hu
  • Magyar Állatvédelmi és Állatjólléti Társaság
  • Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
  • Magyar Utazási Irodák Szövetsége
  • Rex Kutyaotthon Alapítvány

 

  • Vigyél haza! Alapítvány

Nyereményfelajánlók:

  • Veresegyházi Medveotthon

 

Szakmai Partnerek: