Utazik a Paramount Channel

utazos filmek4Egy bűnözőt üldöző fejvadász a végtelen országúton, egy fél kontinenst bejáró fiatal pár és egy csapat tinédzser, akik az Egyesült Államokat és Európát is végigviccelődik. Látszólag semmi közös nincsen bennük, csupán egy: mindannyian úton vannak. A Paramount Channel olyan helyekre viszi a nézőket, ahol talán még sosem jártak: augusztus 22-26 között jön a road movie week a filmcsatornán, vagyis egymást követik majd az olyan filmek, amelyek kalandos utazásokon játszódnak. Íme, néhány érdekesség ízelítőül a nem mindennapi kiruccanásokról!

 

Robert De Niróék útja volt a legviszontagságosabb

Az Éjszakai rohanás című film fejvadászát alakító De Nirónak annyi lenne a dolga, hogy végigüljön egy ötórás repülőutat New Yorktól Los Angelesig a maffiavezérrel, akit éppen előtte sikerült elfognia. Az egyszerűnek tűnő feladat azonban olyannyira bonyolulttá válik, hogy végül nem ülnek fel a gépre és összesen 20 féle eszközzel jutnak el a célállomásig, földön, vízen, levegőben.

A Cool túra szereplői nem utaztak sokat

A kultikus tinédzservígjáték szereplői a történet szerint számos amerikai egyetemen megfordulnak. Ez a felvételek során nem így történt: az ithacai, austini és bostoni iskolák helyett igazából csak néhány, egymáshoz nagyon közel található, atlantai intézmény szolgált a forgatások helyszínéül.

 utazos filmek3

Az Eurotúra sztárja elvetette a sulykot a kirándulás előtt

A népszerű tinifilm első jelenete a főszereplő, Scotty érettségi bankettjén játszódik, mielőtt még útnak indulna Európába a haverjával. A forgatások során valódi sör volt a hordókban, a Coopert alakító Jacob Pitts pedig a stábtagok szerint túlzottan beleélte magát a szerepébe, és jelentősen többet fogyasztott a kelleténél az italból, ami szerintük látszik is a felvételeken.

Dennis Hopper gyerekekkel barátkozott út közben

Mikor Denverbe utazott a stáb, hogy leforgassák a Szolid motorosok című, szintén az úton játszódó film ottani jeleneteit, az egyik főszereplőt alakító Dennis Hopper szokatlan barátságot kötött két helyi sráccal. A kínai származású fiúkkal – akik egyébként statisztaként is feltűnnek az alkotásban – játszva töltötte az idejét a Sziklás-hegység nagyvárosában, amíg a stáb többi tagja a felvételekhez készülődött.

Phoenixben nincs vasútállomás

A Továbbállók című vígjáték szereplői a cselekmény szerint valóban sok helyet járnak be Amerika-szerte, de úgy tűnik, a stáb arra törekedett, hogy a forgatásokhoz ne kelljen annyit utazni. Így történhetett meg, hogy a két főszereplő úgy döntött, hogy vonattal utazik Phoenixből Madisonba, ami viszont lehetetlen: Phoenix a legnagyobb amerikai város, ahonnan nem indulnak távolsági vonatok.

Road movie week augusztus 22-26 között a Paramount Channel műsorán, a Viacom csoport filmcsatornáján

 

Augusztus 22.  Éjszakai rohanás

Augusztus 23.  Cool túra

Augusztus 24.  Eurotúra

Augusztus 25.  Szolid motorosok

Augusztus 26.  Továbbállók