Ünnepi programok a Millenárison

Augusztus 18. és 22. között színes családi programokkal, zenével, sporttal és gasztronómiával várja látogatóit az idén húsz éves, megújuló Millenáris és az augusztus 20-án egy éves Széllkapu Park.

A Millenáris Parkban a ZeneMűvek, a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Millenáris létrehozta Magyarország első komolyzenei piknikjét, a Music ül a fűben – komolyzenei pikniket, amelyet augusztus 18-án, immár harmadik alkalommal rendeznek meg a Nemzeti Táncszínház előtt. Elmaradhatatlan kellék az étel, ital és a pikniktakaró, a gyerekek pedig nyugodtan szaladgálhatnak a fűben az előadás alatt. Emellett továbbra is tart a Millenáris Bajnokok Parkja ingyenes programsorozat, amely ezúttal tűzoltó bemutatóval, közlekedési oktatóparkkal, hagyományőrző alkotóházzal, játszósarokkal, 8 méter magas mászófallal és sportszerkölcsönzővel várja látogatóit. A megpihenni vágyókat kellemes teraszok, napozóágyak fogadják a Rosetta kávézóban és a Samantha bisztróban.

A Széllkapu Parkban a Zenélő Budapest program keretében mesekoncertek és interaktív közösségi hangszerbemutató várja a legkisebbeket. Mindemellett a születésnapi hétvégére látogatók ingyenes, szervezett és vezetett tematikus sétákon vehetnek részt. Az egy éve átadott, két és fél hektáros ligetes-mezős-tavas Széllkapu parkrész mára benépesült, és folyamatos népszerűségnek örvend. Közép-Európa egyik legnagyobb pihenőparkja jött itt létre az egykori ipari terület helyén, amely jelentősen növelte a főváros zöldfelületeit, javítja a forgalmas városrész levegőjét, a parkrésszel egy időben átadott 500 férőhelyes mélygarázs pedig enyhíti a környék parkolási gondjait. Idén vendéglátóhelyek is nyíltak a Széllkapu Parkban. A nor/ma grand skandináv pékség északi stílusú gasztronómiával, a Zsiráf Buda étterem panorámával, minőségi italkínálattal, és a téren, a napelemfák melletti fagylaltozópavilonjával várja vendégeit. A park gazdag növényvilága, a vízjáték párája és a Függőkert hűvöse felfrissülést nyújt a forró nyári napokon.

A 4000 m2 zöld felületet adó Függőkert idén kiállítási helyszínként is debütál, a Magyar edzők a nagyvilágban című szabadtéri kiállítás az első emeleten található. A tematika nem véletlen, a tárlat szervesen kapcsolódik a Millenáris D jelű Üvegcsarnokában zajló Világraszóló Bajnokaink – 177 mesés győzelem című interaktív olimpiatörténeti kiállításhoz, mely október 10-ig látogatható.

Akinek a Millenáris lesz az úti célja, elhozhatja felesleges könyveit, és cserébe hazavihet egyet. A Lapozó nevű könyvcserepontok a könyvek újrahasznosítását és az olvasás élményének megosztását népszerűsítik a Millenáris és a Bookline közös kezdeményezésében.