Ünnepi díszben nyitja az ékszer- és csokoládészalont a SYMA

A HUNGORO Nemzetközi Ékszer Szalon 2013. december 13-15. között 10. alkalommal mutatja be a világ ékszerdivatját Magyarország piacvezető rendezvénykomplexumában. A legújabb ékszerkollekciókkal, trendekkel és a legmodernebb stílusokkal találkozhatnak három napon keresztül a látogatók. Idén kuriózumként a minőségi csokoládék gyártói is képviseltetik magukat a kiállításon.

Karácsonyhoz közeledve elegáns, különleges, exkluzív ajándékokat vásárolhat családja minden tagjának és közben kényeztetheti a szemét és száját is, aki ellátogat a SYMA Rendezvény- és Kongresszusi Központba.

A téli eseményre ünnepi díszbe öltözött maga a rendezvényközpont is, miután hosszú távú stratégiai megállapodást írt alá a SYMA és a BLACHERE Illumination Hungary Kft. A megállapodás értelmében ez év negyedik negyedévétől két lépcsőben energiatakarékos fénydekorációra vált a SYMA Rendezvény- és Kongresszusi Központ – tudta meg az OGH Hírügynökség Szántó Andrástól, a központ tulajdonos-ügyvezető igazgatójától. Először az épület ünnepi díszvilágítása újult meg, majd ezt követi 2014-ben a Dózsa György út felöli homlokzat évközi fénydekorációja is. A legkorszerűbb LED-es technológiának köszönhetően a színvonalas látvány – a hagyományos izzókhoz viszonyítva – tizedannyi fogyasztással valósul meg.

„A beruházás teljes összege meghaladja a 20 millió forintot, de a fénydekoráció megújítását egyértelműen jó befektetésként látjuk” – mondta el Szántó András az OGH Hírügynökségnek. A szakvásároktól, kiállításoktól, céges rendezvényektől a kongresszusokon és kulturális eseményeken át a nemzetközi sportrendezvényekig számos igénynek kell megfeleljen a komplexum, ahol az üzemeltetési költségek mellett az esztétikai szempontok is egyre fontosabb hangsúlyt kapnak.

A fénydekoráció kivitelezője a párizsi Eiffel-torony és Champs Elysées díszítéséről nemzetközileg is jól ismert Blachere Illumination magyarországi partnere. A Blachere Illumination Hungary ügyvezető igazgatója, Pintye Tímea a dekoráció kapcsán elmondta, hogy Európában a Blachere fénydekorációs kellékei nemcsak az esztétikus külső, hanem a strapabíró és környezettudatos kivitel miatt is egyre jobban hódítanak. A SYMA díszvilágítása is a legkorszerűbb LED-es technológiát képviseli, minden eleme környezetbarát és energiatakarékos – erősítette meg a Blachere Illumination Hungary ügyvezetője.

Az épület kontúrjait egy különleges füzérekből kialakított LED-sor világítja meg, a homlokzatot pedig közel 33 000 LED borítja, valamint 204 m2 felületen LED-es jégcsap-imitáció vonzza a tekinteteket. Az épület két frontja, három emelete négy féle dekorációval szépült meg. A kor igényeinek megfelelő LED-es látványelemekkel modernné és figyelemfelkeltővé vált a rendezvényközpont, ugyanakkor egyben barátságos és hívogató – akárcsak az üzemletetési költsége, mely a hagyományos izzókhoz képest tizedannyi fogyasztást, összesen 4,5 kW-ot jelent.

———————————-
A hír szerzője: OGH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*