Ultrabalaton 2015

1A háromszoros Spartathlon-győztes tartott előadást a 2015-ös Ultrabalaton egyéniben indulóknak. Lubics Szilvia a Maratonman Depóban megtartott rendezvényen beszámolt személyes tapasztalatairól, amelyekre az ultrafutások alkalmával tett szert és hasznos tanácsokkal szolgált azoknak, akik idén először szeretnék teljesíteni az Ultrabalatont.

2015 május 29. és 31. között rendezik meg a 9. Ultrabalatont, azaz a futók ekkor Balatonaligáról indulva körbefutják a magyar tengert, és ugyancsak Aligára érkeznek vissza. A távot egyéniben, csapatban és kerékpárral is lehet teljesíteni.
Egyértelmű, hogy a legnagyobb kihívás az egyéni indulás, hiszen 222 kilométert egyhuzamban nem kis feladat végigfutni. A szervezők éppen ezért a többszörös Spartathlon-győztes Lubics Szilviát kérték fel arra, hogy azoknak, akik egyedül nekivágnak a 222 kilométernek, adjon egy-két jó tanácsot.  Lubics Szilvia edzőjével, Lőrincz Olivérrel válaszolt a kíváncsi ultrafutók kérdéseire.
Az idei Ultrabalaton hosszabb lesz, mint a tavalyi, változik az útvonal. „Célunk, hogy az UB eddigi hagyományait és szellemiségét ápolva fejlesszünk a versenyen és a 2015. május 30-31. hévégén újra életreszóló élménnyel gazdagíthassuk az indulókat. Továbbra is számíthatnak a futók arra a kiszolgálásra, és frissítésre, amit megszokhattak tőlünk. Idén az útvonal áthalad még a badacsonyi borospincéken is.” – mondta Zelcsényi Miklós főszervező.
A 2105-ös Ultrabalatonnal kapcsolatos infók megtalálhatók az ultrabalaton.hu oldalon.