„Újratervezés”

Leitgéb Judit egy új felállásban, egy új bajnokságban kezdte volna meg a 2014-es rallyévadot, ám műszaki okok hátráltatták azt, hogy a versenyautója időben elkészüljön a 20. Vredestein Miskolc Rallyra. Szomorkodásra azonban így sincs oka – a GPS szavaival élve: újratervezés történt.

A pécsi pilóta a Historic Bajnokságban, a Taubmann Historic Racing Team színeiben adta le nevezését.  „Gyakorlatilag minden megváltozott körülöttem azóta, hogy utoljára ültem versenyautóban – kezdte Judit. – Jelenlegi csapatommal a tavalyi Miskolc Rallyn dolgoztam először együtt, s nagyon hálás vagyok nekik azért, hogy most lehetőséget kaptam arra, hogy náluk válthassam ki a licenszemet. Idén a párom, Klézli Szabolcs fogja diktálni nekem az itinert, aki habár kezdő navigátor, nagyon lelkes és abszolút nyitott a tanulásra. A Suzukit is lecseréltük – a 2014-es szezont egy Renault 5 Alpine Turbo-val fogjuk teljesíteni. Nekem már csak az a célom, hogy jól érezzük magunkat versenyközben – s ha ez egy jó eredménnyel is párosul, akkor az felrakná az i-re a pontot.

A március 28-30.-ai borsodi futamon azonban még nem a volán mögött foglal helyet a fiatal versenyzőnő. „Műszaki okok hátráltatták a csapatot abban, hogy időben elkészüljenek a kocsi felkészítésével. Mi azonban így sem maradunk verseny nélkül – habár Szabi debütálására még egy kicsit várni kell, számomra deja-vu érzést fog kelteni a hétvégi derbi. Egy évvel ezelőtt ugyanis pont a Miskolc Rallyn kezdődött a közös munka a Taubmann Historic Racinggel. Most ismét Horváth Zsoltnak fogok segédkezni a Renault 5 Gr. 2 versenygépben, s mindent megteszek majd azért, hogy előkelő helyen végezzünk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*