Újra szállodaszínház a Gellértben

NévtelenA nagy érdeklődésre való tekintettel újra jelentkezik a szállodaszínház a Gellértben, ahol a színházi esttel és háromfogásos vacsorával várják a kultúra szerelmeseit. A márciusban bemutatott Macskalépcső elsöprő sikert aratott, így április utolsó hétvégéjén újra színre kerül az impozáns épület falai között.

 

Merőben új műfajt indított útjára márciusban Budapest egyik legpatinásabb szállodája, a Danubius Hotel Gellért. A majd’ száz éves épület falai közt „megbúvó” impozáns méretű Zeneterem renoválása adta az ötletet, hogy elkalandozzon a szálloda a színház világába is. A szervezők azonban nem elégedtek meg ennyivel: a megújult Gellért Söröző kiváló konyhájának köszönhetően egy háromfogásos vacsorával tették teljessé az élményt.

 

A szállodaszínház első darabja nagy sikert aratott, így az óriási érdeklődésre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy április 25-26-án újra műsorra kerül Thuróczy Katalin Macskalépcső című műve, Sztárek Andrea rendezésében két kiváló fiatal színművész, Szitás Barbara és Mezei Léda előadásában. Az előadás két nő drámai – vagy talán komikus – találkozása. Ahogy megismerik egymást, egyre szorosabb a kapocs, amely összeköti, egyben szét is választja őket. Sorsuk egyetlen közös pontban metszi egymást, ekörül forog jövőjük, életük, talán haláluk is. Profán gondolati tangó – a szerelem, szeretet, érzelmi válságok, szánalmas emlékek és kirobbanó indulatok között. Torz – vagy nagyon is valóságos – tükörképe két szenvedélyes életnek.

 

Gellért Szállodaszínház

Macskalépcső

Szerző: Thuróczy Katalin

Szereplők: Szitás Barbara, Mezei Léda

Rendező munkatársa: Csesznek Judit

Rendező: Sztárek Andrea

Előadások: április 25-26.

gellertfesztival.com