Újra száguldott a Cargo Racing Toyotája

Megkezdte felkészülését a 2014-es tereprali-szezonra a Cargo Racing csapata: Fekete Antal pilóta és Tóth György navigátor múlt hétvégén a Kakucsring környékén bonyolított egynapos tréninget, ráadásul a magyar autósport fiatal tehetségeinek színe-javát is megautóztatták az Overdrive Toyota Hilux versenygéppel.

A második szezonjára készülő, a közelmúltban az OXXO Energy Drinkkel szövetségre lépő páros a műhelymunkával töltött téli hónapok után már nagyon várta, hogy újra autózhassanak. Noha az idei első versenykilométerekre még várni kell, mert a március első hétvégéjére tervezett dunaszerdahelyi tereprali-évadnyitót elhalasztották, a kakucsi tesztelésen végre lehetőség kínálkozott a nagygenerálon átesett Toyota kipróbálására.

Látogatást tett a Cargo Racing tesztjén a Kakucsringen vizitáló Benyó Miklós, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség frissen megválasztott elnöke, illetve jelen voltak az OXXO Energy Drink ifjú tehetségei is. Keszthelyi Vivien, Benyó Máté és Fekete Balázs, a Suzuki Cup Europe küzdelemsorozatában induló GFS-OXXO Energy Racing Team három fiatal pilótája, valamint Major Benedek, az OXXO Energy Truck Race Team többszörös futamgyőztes kiválósága Fekete Antal mellett megtapasztalhatta, hogy mire képes a Dakar-ralikról jól ismert Toyota.

– Az első győzelmünkkel zárult tavalyi, domonyi évadzáró óta először vittük ki az autót a műhelyből és bevallom őszintén, hogy rettentően élveztem a tesztet. A srácok remek munkát végeztek, az autó minden porcikáját átvizsgálták, kijavították, így a Toyota gyakorlatilag teljesen új és nyugodtan mondhatom, hogy nem száz, hanem száztíz százalékos állapotban van. Sajnálatos, hogy az első versenyre a tervezettnél többet kell várni, de megnyugtat a tudat, hogy egy kiválóan felkészített autóval állhatunk majd oda a rajtkapuhoz, ráadásul addig biztosan bonyolítunk még néhány gyakorlást. Örültem, hogy megautóztathattam az OXXO fiatal kiválóságait, akik azt mondták, hogy élvezték a terepralis kiruccanást. Boldog vagyok, hogy meglátogatott bennünket Benyó Miklós, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség frissen megválasztott elnöke, akinek személyesen gratulálhattunk a kinevezéshez. Munkájához ezúton is erőt, egészséget és sok sikert kívánunk! – mondta a pilóta, Fekete Antal.

Tóth György másodpilóta is elégedett volt az idei első tréning tapasztalataival: – Ha már a domonyi győzelmünk másnapján autózhattunk volna, akkor is azt mondtam volna, hogy túl sokat kellett várni. Végre újra mentünk, a teszt minden egyes kilométere felüdülés volt a Toyotával, amelyen a srácok tényleg tökéletes munkát végeztek. Nagyon sajnálom, hogy a dunaszerdahelyi versenyt el kellett halasztani, mert így az idei első éles bevetésünk csak áprilisban lesz, de legalább több időnk jut majd további tesztek lebonyolítására. Jó érzés volt azt látni, hogy az OXXO fiataljai mennyire élvezték az autózást, az pedig külön öröm, hogy Benyó Miklós elnök úr is ott volt velünk – fogalmazott a navigátor.

2014-ben a Cargo Racing a magyar bajnokságra, valamint a Közép-Európai Zóna Trófea küzdelemsorozatára összpontosít, de a páros készül a nyári, oroszországi maratonra, a Silk Way Rally-ra is. A dolgok jelenlegi állása szerint a Fekete-Tóth páros idei első futama az április 11-13-án esedékes túrkevei viadal lesz, amely a magyar bajnokság és a Közép-Európai Zóna Trófea menetrendjének is részét képezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*