„Újra robog a 424-es!”

A MÁV Zrt. és nosztalgia leányvállalata, a MÁV Nosztalgia Kft az „Újra robog a 424-es!” ünnepi eseményével 2013. november 22-én a magyar gőzmozdonygyártás legendás mozdonyának, valamint két korabeli személykocsi felújítását avatási ceremóniával és gőzfelhős nosztalgiautazással ünnepeli.

 

A MÁV Nosztalgia Kft. szervezésében az „Újra robog a 424-es!” elnevezésű ünnepi sajtóeseményre kerül sor, melynek keretében ünnepi szerelvény indul 19 órakor Budapest Nyugati pályaudvarról, mely utazáson színes programok várják a résztvevőket.  A magyar gőzmozdonygyártás leghíresebb sorozatú mozdonyával továbbított vonatozás során muzeális kocsikból és élményvonati kocsikból álló szerelvényen utazhatnak.

Az ünnepi eseménynek a Budapest Nyugati pályaudvar 10. vágánya melletti nosztalgia flotta ad helyszínt. A vonat indulása előtt 18 órától lehetőség nyílik Erzsébet királyné és Ferenc József legendás Királyi Várótermének megtekintésére, amely a nagyközönség előtt csak ritka alkalmakkor tárul ki. Korhű ruhás személyzet valamint fúvószenekar üdvözli az egybegyűlteket. 18.30-tól kerül sor a legendás 424 pályaszámú gőzmozdony, becenevén „Bivaly”, valamint az Aba I. osztályú párnás és Caü III. osztályú fapados kocsik avatási ceremóniájára. A 424-es mozdonnyal közlekedő nosztalgiavonatot az LGT zenekar tagjai „menesztik” 19 órakor a Gyermekvasút fúvószenekarának közreműködésével.

Az utazás első megállója a Keleti pályaudvar, melynek impozáns Lotz csarnokában ünnepi eseményre kerül sor, melynek keretében az LGT zenekar egyik legendás klipjét Presser Gábor konferálja fel. A speciális fényekkel megvilágított 424-es gőzmozdony vontatta szerelvénnyel átkelnek a Duna felett, a Déli Összekötő Vasúti hídon. A Déli pályaudvarra érkezvén a Nosztalgiavonat utasai számára a lezárt peronon zenés mulatság és borkóstoló veszi kezdetét. Az ünnepi vonat 22.10-kor érkezik vissza Budapest Nyugati pályaudvarra.

Ezen az utazáson az érdeklődők a felújított 424-es gőzmozdony által vontatott, muzeális párnás kocsiban, III. osztályú és élményvonati kocsikból álló szerelvényen utazhatnak.

A 424-es gőzmozdonnyal közlekedő ünnepi szerelvény 2013. november 22-én 19.00 órakor indul a Budapest Nyugati pályaudvarról.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*