Újra indul a TV2 Csoport „Süss fel nap!” programja!

A TV2 Csoport 2014-ben is elindítja nagyszabású társadalmi-felelősségvállalási programját, a „Süss fel nap!”-ot. A CSR Best Practice díjas kezdeményezés idén a tehetséget, a tehetséggondozást helyezi középpontba és kiemelkedő képességű gyerekeket, valamint felnőtt segítőiket keresi és mutatja be.
A TV2 Csoport kötelességének tekinti, hogy kivegye a részét a társadalmi felelősségvállalás feladataiból, elkötelezett a gyermekek védelmét illetően, fontosnak tartja jövőjüket és esélyegyenlőségük biztosítását. Ennek jegyében hívta életre 2013-ban „Süss fel nap!” elnevezésű kezdeményezését. A Magyar Public Relation Szövetség az elmúlt héten CSR Best Practice díjjal jutalmazta a programot, mely idén ősszel is folytatódik.

A tehetséges gyermekek között ott vannak a jövő lángelméi. Ők azok, akik alakítói és meghatározói lesznek társadalmunk elkövetkező évtizedeinek, a jövőnknek. Kibontakozásuk feltétele, hogy a bennük szunnyadó különleges tehetséget a felnőttek világából valaki észrevegye, és értő odafigyeléssel utat mutasson számukra. Mindez az egyik legszebb példa a generációk közti, alkotó együttműködésre.

A 2014-es „Süss fel nap!” célja, hogy megkeresse és bemutassa a jövő lángelméit, a tudomány, a technika, a művészetek és a sport területén kiemelkedő, különlegesen tehetséges, 14 év alatti gyermekeket és a jelentkező gyermek törekvéseit segítő felnőtteket – szakembereket, pedagógusokat, mentorokat.

Jelentkezni október 6. és november 2. között lehet a www.tv2.hu/sussfelnap oldalon. A beérkező pályázatok közül a program kuratóriuma 10–et választ ki, akiket a csatorna egy-egy TV2-es műsorvezető közreműködésével mutat be aktuális műsoraiban. A bemutatást követően a TV2 facebook oldalán a nézők szavazással fejezhetik ki szimpátiájukat. Az összes bemutatkozó anyag adásba kerülése után a program kuratóriuma rangsort állít fel, mely a nézői szimpátiaszavazás által kialakított sorrenddel összesítésre kerül. Az összesített sorrend első helyezettje a TV2 1.000.000 Ft-os támogatásában részesül.

A kuratórium tagjai:

Yvonne Dederick – a TV2 Csoport társtulajdonosa, ügyvezető igazgató
Juhász Árpád – geológus, a Magyar Tudományos Akadémia Ismeretterjesztési Bizottságának tagja. A hazai természettudományos ismeretterjesztés egyik legjelentősebb alakja, a TV2 munkatársa
Lajkó Félix – világhírű hegedűművész és zeneszerző
Polgár Judit – sakkozó, nemzetközi nagymester, kétszeres női sakkolimpiai bajnok, magyar szuperbajnok, a Magyar Tehetség Nagykövete
Simon Zsolt – a TV2 Csoport társtulajdonosa, ügyvezető igazgató
Somlai-Fischer Ádám – építész, dizájner, a Prezi társ-alapítója, a Magyar Tehetség Nagykövete
Vizi E. Szilveszter – kétszeres Széchenyi-díjas orvos, farmakológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja

„Süss fel nap!” – 2014
Mert a jövő lángelméi itt vannak közöttünk!
Találjuk meg őket együtt, hogy eddig sem hétköznapi történetük a TV2 támogatásával sikertörténetté válhasson!