Újra együtt az olimpiai bajnok páros!

Megtörtént az, amire mindenki kíváncsian várt már, de leginkább maguk az érintettek: a szolnoki edzőtáborban ismét összeült Athén és Peking olimpiai bajnok párosa, Kovács Katalin és Douchev-Janics Natasa!
Douchev-Janics Natasa hazatért Mexikóból és csütörtök délután a szolnoki edzőtáborban volt jelenése, hiszen ismét összeült olimpiai bajnok társával, Kovács Katalinnal.
A két kajakos legutóbb a 2013-as duisburgi világbajnokságon versenyzett együtt, a 2014-es idényt mindketten kihagyták. Kovács Katalin gyermeket várt, s júniusban meg is született kislánya, Luca, míg Douchev-Janics Natasa tavaly kora tavasszal gerincműtéten esett át, amely után hosszú időt vett igénybe a felépülése. Csipes Ferenc tanítványa ősszel kezdte el az edzésmunkát, míg Douchev-Janics Natasa edző férje révén több mint fél évig Mexikóban edzőtáborozott.
kajak

Hogy milyen volt a nagy egymásra találás?

„Nem akarok túlzottan áradozni az első edzésről, de megnyugtató, hogy érzésre olyan volt minden, mint régen. Iramokat mentünk, jól éreztük magunkat a hajóban, és bár nyilván van még mit csiszolnunk az egységen a válogatóig, bizakodó vagyok” – mondta Kovács Katalin.

„Jó érzés volt majdnem két év után ismét egy hajóba ülni Katival. Ráadásul egy új kajakot is kipróbáltunk, ami mindkettőnknek nagyon tetszett. Én is pozitív érzésekkel vágok neki a közös munkának.”

Az elkövetkező időszakban a páros heti kétszer tréningezik majd hol Szolnokon, hol Szegeden. Douchev-Janics Natasa májusban rajthoz áll majd a duisburgi világkupán, amelyen K-1 200 és 500 méteren szerepel.