Újra divat a természetesség: frizuratippek esküvőre

Akárcsak a menyasszonyi ruhák, az esküvői frizurák divatja is folyamatosan változik. Míg a ’60-as években a tupír volt a menő, a ’90-es években már a konty hódított. Ma a szabadság uralja a hajdivatot is, Nagy Sanyi vezető fodrász szerint azonban nem szabad háttérbe szorítani a menyasszony egyéniségét sem. Még több hasznos tipp és ötlet november 7-8-án az Őszi Esküvő Kiállításon.

eskuvoi_frizura_toth_ari_r2

Kifejezetten esküvői frizuradivatról nem beszélhetünk, mert a menyasszonyok igényeit nagyban meghatározza a saját egyéniségük és az esküvő stílusa, ám a trendek változását ezen a téren is időről időre megfigyelhetjük. Ez nagyban köszönhető a hírességeknek is, akik a vörös szőnyegen évről évre igyekeznek legjobb és a legújabb formájukat megmutatni.

Tavaly például nem volt menyasszony fonat nélkül, ami Jessica Albának köszönhető –  a világsztár az egyik rendezvényen középen kettéválasztott, oldalt fonattal díszített és a nyaknál lazán megtűzött kontyot viselt. Idén tőlünk leengedett hajat kértek a leggyakrabban, amelyet laza, természetesnek ható hullámokkal készítettünk el, és ezt a legtöbb menyasszony egyszerű hajpánttal vagy virágkoszorúval viselte. A jövő év divatja egyelőre kérdéses, de biztosan hatással lesznek rá az október-november „vörös szőnyeges” eseményei, mert ez az az időszak, ami általában meghatározza a következő év trendjeinek alakulását” – árulta el Nagy Sanyi, az R2 Hair vezető fodrásza.

A mesterfodrász szerint azonban nem csak a sztárdivatot, de a menyasszony saját egyéniségét is figyelembe kell venni a tökéletes frizura kiválasztásához.

 „Nem szerencsés nagyon eltérni a menyasszony saját stílusától, így például egy visszafogott hölgynek nem ajánlok például extrémebb frizurát. Ennek a felfogásnak kedvez az elmúlt években megfigyelhető trend is, miszerint előtérbe került a természetesség: divat lett a kiengedett haj és a laza tarkókonty egyszerű díszítéssel. Egyre divatosabbak a csipkés, hálószerű anyagból készült hajpántok is, amivel akár a rövid haj is könnyen feltűnővé: elegánssá, vagy épp romantikussá tehető” – tette hozzá a sztárok fodrásza, akinek olyan hírességek szépülnek rendszeresen a kezei közt, mint Lilu, Lola, Keresztes Ildikó, Molnár Andi és Fluor.

Egyszerű, romantikus, elegáns vagy extrém, akármilyen frizurán is gondolkodjanak az arák, számos új ötletet meríthetnek az Őszi Esküvő Kiállításon, ahol az összes közismert esküvői dekoros mellett esküvőszervezők, ceremóniamesterek, fotósok, esküvői ékszerek és gyűrűk, cipők, meghívó-tervek és kiadványok hatalmas választéka mellett a legfrissebb ruhatrendek is várják az érdeklődőket.

Őszi Esküvő Kiállítás november 7-8-án a HUNGEXPO-n!