Újra a TOP 5-ben

A MOL-csoport által, immár negyedik éve támogatott Zengő Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert, idén először jutott be  kvalifikáció harmadik szakaszába, ahol a negyedik helyen végzett. Ezzel nem csak két értékes pontot szerzett, hanem a holnapi első futamon a második sorból rajtolhat, míg a másodikon a negyedikből.

eHWDbWg0Jv5DjD3lOJc2p1IsXIW9wH3VQhlBqI2vAmg

Q1

Michelisz Norbert az első gyors körének az ideje a harmadik helyre lett elég, de érezte, hogy ebben több van, ezért újból neki vágott. Az első szektorban ő volt a leggyorsabb, de sajnos nem folytathatta tovább, mert megállították az etapot. Kiderült, hogy Muller autóján ott felejtették a szerelők a ventilátort, amit azonnal el kellett távolítaniuk.

Hosszú percek teltek el, mire engedélyezték az időmérő folytatását, Michelisz természetesen javítani akart, és sikerült is neki. Újból harmadik volt és ezzel az eredménnyel jutott tovább a második szakaszba.

Nem sikerült bekerülnie a legjobb 12-be az angol Rob Huffnak, az olasz Stefano D’Astenek, a holland Tom Coronelnek – aki hangot is adott elégedetlenségének és „neki ment” a kínai Ma Csing Huának – az angol Tom Chiltonnak, a francia Filipinek és a belga Demoustiernek.

Q2:

Az argentin Nestor Girolami a második szakasz elején hibázott, az autójának bal eslő kereke kitört. Olyan helyen történt a baleset, hogy hosszú percekre ismét megállították az időmérőt. Az autót nem is tudták behozni a pitbe, csupán parkolópályára tették. Csupán két gyors körre maradt ideje Michelisznek, aki ismét megfutotta a harmadik legjobb időt, de az utolsó pillanatban az olasz Gabriele Tarquini egy tizeddel jobb időt futott, így Norbi a negyedik helyre csúszott vissza.

Q3:

Idén először került be a magyar pilóta az időmérő harmadik szakaszába. A szabály szerint másodiknak kellett kimennie, a francia Hugo Valente után, aki nagyon jó időt ment (1:59.333). Mivel Michelisznek bemondták az eredményt, tudta, hogy kockáztatnia kell, hogy ennél jobb legyen, de sajnos a sikán végén hibázott, így nem sikerült megelőznie a franciát. Végül a negyedik helyen végzett – Tarquini föladta, mert szintén hibázott.

Végeredmény: López, Loeb, Valente, Michelisz, Tarquini