Újévi jókívánság – jó versennyel!

Újévi jókívánság – jó versennyel!

A Hungaroringen búcsúztatják az évet. Méghozzá remek mezőnnyel, és várhatóan jó hangulatban, hiszen a vérbeli ralisok addig nyújtják a szezont, ameddig lehet.
Most is pillanatok alatt betelt a nevezési lista (az előzetes jelentkezések alapján a licences és amatőr párosok összesen 240-en vannak…), a legtöbben akarnak még egy jóízűt autózni, mielőtt végleg beköszönt a téli szünet, de olyanok is akadnak, akik most próbálják ki a jövő évi versenygépüket. Erre is, arra is kiváló lehetőséget nyújt az immár 16. alkalommal tartandó Szilveszter-rali, amelynek ezúttal is a Hungaroring ad otthont.
A magyar bajnoki címvédő Kazár Miklóson kívül (aki azzal fűszerezi a viadalt, hogy minden szakaszon más navigátorral áll rajthoz) ott lesz a mezőnyben két korábbi abszolút bajnok is, Spitzmüller Csaba és Turi Tamás. De Turán Frigyes, Botka Dávid vagy éppen Jozef Béres neve is jól cseng ralis berkekben, szóval aki izgalmas évbúcsúztatóra vágyik, annak nem kell mást tennie, csak kimenni a mogyoródi versenypályára.

 

 
„Nagyon fontos számunkra, hogy ennek a versenynek mi adunk otthon minden évben, hiszen nagyon népszerű a ralisok és a szurkolók körében egyaránt. Ráadásul az idén mind a két pályánkat birtokba veszi a mezőny: nem csupán a Ring aszfaltcsíkján autóznak a párosok, hanem a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumban is – utóbbival egy kicsit talán még jobban rá tudjuk irányítani a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára, amiben a versenyzők jó példát tudnak mutatni. És hát hogyan is kívánhatna egy versenypálya boldog új évet mindenkinek, ha nem egy jó hangulatú versennyel?!” – mosolygott Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese.
A Szilveszter-rali december 28-án délután egy gyorsasági szakasszal kezdődik, amelyet december 29-én még további hat követ. A gyorsaságik össztávja 61.6 kilométer.