Újdonság: A használt autókat már a korábbi vételáruk és az aktuális piaci értékük közötti különbségre is lehet biztosítani

Az AAA AUTO a jövőben már egy úgynevezett GAP biztosítást is közvetít ügyfeleinek, amely az autó korábbi vételára és a gépjármű aktuális piaci értéke közötti különbséget is fedezi. A konstrukció eddig nem volt elérhető használt gépkocsikra: a közép-kelet-európai használtautó-piac kereskedői közül elsőként az AAA AUTO kínálja a GAP biztosítás kétféle módosított változatát – a DEFEND GAP mini és a DEFEND GAP flex biztosítást.

A használt autók kínálatának bővülésével párhuzamosan az AAA AUTO az ügyfeleknek közvetített szolgáltatások körét is szélesíteni kívánja. A használt gépkocsit vásárlók a múltban nem köthettek garantált vagyontárgy-védelmi biztosítást (GAP), amely a bekerülési költség és az autó aktuális piaci értéke közötti különbséget is fedezi kár esetén. Az AAA AUTO most DEFEND GAP néven kínál módosított biztosítást, két változatban, 3 éves futamidővel.

A DEFEND GAP mini legfeljebb a gépkocsi vételárának megfelelő összegig védi a használt autó tulajdonosát. Ez a biztosítás azonban csak totálkár esetén érvényes olyan balesetre, amelyért a másik felet terheli a felelősség. A GAP biztosítás mini változata nem vehető igénybe természeti katasztrófa, állattal való ütközés vagy gépkocsilopás esetén. Előnye az alacsony – napi 36 forint körüli – biztosítási díj.

A DEFEND GAP flex ezzel szemben teljes körű védelmet nyújt a gépkocsi-tulajdonosnak, olyan esetekben is, amikor a gépkocsi természeti katasztrófa vagy állattal való ütközés miatt sérül meg, vagy az autót ellopják. A biztosítottat ilyenkor is a gépkocsi vételárának megfelelő összegig kártalanítják. A GAP flex biztosítás díja napi 82 forinttól indul. „Célunk ugyanolyan szolgáltatási szintet nyújtani ügyfeleinknek, mint amilyet az új gépkocsik tulajdonosai élveznek. Ezért döntöttünk úgy, hogy új termékkel – a DEFEND GAP biztosítással – jelenünk meg a használtautó-piacon. Így az előnyök, amelyeket használt autót vásárló ügyfeleink élvezhetnek, egyre jobban hasonlítanak az új kocsiknál megszokottakhoz – csak éppen jóval alacsonyabb áron elérhetők” – nyilatkozta Karolína Topolová, az AAA AUTO vezérigazgatója.