Újabb siker az Overdose Racing Team háza táján

Overdose Racing Team – ISEUM Rallye 2016, Szombathely, 2016. május 20-22.

Órai Balázs – Vrezgó Balázs, Mitsubishi Lancer Evo IX

Vincze Ferenc – Kuti Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX

 

Az Órai Balázs-Vrezgó Balázs duó régi ismerősként, míg a Vincze Ferenc-Kuti Péter kettős újoncként érkezett meg Szombathelyre. Vinczééknek emellett maga a talajtípus is új kihívásokat tartogatott. Az Overdose Racing Team Mitsubishis alakulatai folyamatosan gyorsultak, és újabb sikert könyvelhettek el a csapat számára.

Órai Balázs: A célt teljesítettük, célba értünk az ISEUM Rallyen, az abszolút 16. helyen. A verseny első fele arról szólt, hogy megszokjuk a murvát és a versenytempót, míg a második nap már kicsit gyorsabbak voltunk. A vasárnapi, első szerviz után csökkentettünk az autó magasságán, így tovább tudtunk gyorsulni. Az utolsó körben már elfogadhatóbb időket autóztunk, pont a verseny végére jöttünk bele igazán a murvába, de reméljük, Veszprémben innen folytatjuk.

 

Vincze Ferenc: Bevallom, egy kicsit tartom ettől a murvás futamtól, nem tudtam, mire lehetünk képesek ilyen körülmények között. Az eredmény azonban jobb lett, mint amire számítottam. Eleinte csak tapogatóztunk, de a második körre már bátrabban álltunk a rajtba. Folyamatosan gyorsultunk, és még a Power Stage-n is kaptunk két pontot. Az autóval viszont egész verseny alatt voltak gondok, a 4. sebességi fokozatot például nem mindig vette be. Ez nem csak technikailag, de fejben is hátráltatott, sokat idegeskedtem ugyanis emiatt, dekoncentrált voltam. Így még nagyobb öröm, hogy megszereztük az abszolút 5. pozíciót, és ezzel a második helyen állunk jelenleg a bajnokságban.

A következő megmérettetés a Veszprém Rallye lesz, ahová mindenképp előnyt jelent majd, hogy elindultunk ezen a futamon. Bízom benne, hogy itt hasonlóan jól fogunk szerepelni. Most pihenünk egy kicsit, de jövő héten megkezdjük oda is a felkészülést.