Újabb magyar innováció az élelmiszerbiztonság további növelése érdekében

A mezőgazdaságban használt termékek között az AGRO.bio Hungary Kft. március közepétől elsőként látja el termékeit (BactoFil) olyan egyedileg sorszámozott, hologram matricás zárjeggyel, amely kétségtelenül garantálja a termék valódiságát. Az AGRO.bio a fenntartható mezőgazdaság szolgálatával nem csak a biztonságos termesztést segíti, de törekvései az élelmiszerbiztonság ügyéhez is nagymértékben hozzájárulnak. Ennek pedig végső soron a teljes lakosság a haszonélvezője, hiszen a mezőgazdasági input anyagok (vetőmag, műtrágya, növényvédő szer, talajbaktérium készítmény, stb.) megbízhatósága az élelmiszerek biztonságát szolgálja, illetve növeli.

 

A mezőgazdaságban használt termékek között, egyedülálló újítást vezet be március közepétől a mikrobiológiai megoldásokat fejlesztő és forgalmazó AGRO.bio Hungary Kft.: BactoFil talajbaktérium termékeinek kannáját és flakonjának kupakját egyedileg sorszámozott, hologram matricás zárjeggyel látja el. Ez az innovatív megoldás kétségtelenül garantálja a termék valódiságát és azt, hogy a gyártás óta nem lett felbontva. Miután minden BactoFil terméket az AGRO.bio saját logisztikai csoportja szállít ki, ezért ez az unikumnak számító újdonság némileg túlbiztosításnak tűnhet, de ami ma túlbiztosítás, az holnap természetes és elvárt lesz. A cég mindig is abban hitt, hogy a vevőinek 100%-os termékminőséget és termékbiztonságot kell nyújtania, ezért 6 évvel ezelőtt bevezette teljes körű termékgondozás programját, amely a gyógyszeripari minőségű termék előállítástól a vevő igénye szerinti időpontban történő, hűtött kiszállításon át a kijuttatásban való aktív közreműködésig terjed.

 

„Szerencsés helyzetben vagyunk mi magyarok a megbízható, biztonságos és egészséges élelmiszerek vonatkozásában, hiszen a hazai élelmiszerbiztonság rendszere a világ élvonalát képviseli. Olyannyira igaz ez, hogy egyedül Svájc büszkélkedhet ilyen jól működő és szigorú rendszerrel, mint mi. Nem véletlen, hogy mi magyarok vagyunk a svájciak legkedveltebb és legnagyobb bio élelmiszer beszállítói. Érdemes újra és újra megemlíteni, hogy az emberi egészségre legnagyobb veszélyt jelentő DDT (diklór-difenil-triklóretán) hatóanyag csoportba tartozó rovarölő szerek felhasználásának betiltása is a világon először hazánkban történt meg, majd 2 évvel később követett bennünket ezen az úton a világ 12 legfejlettebb országa.” – mondta Daoda Zoltán, az AGRO.bio Hungary Kft. szakmai igazgatója.

 

Az AGRO.bio Hungary Kft. a fenntartható mezőgazdaság szolgálatával nem csak a biztonságos termesztést segíti, de törekvései az élelmiszerbiztonság ügyéhez is nagymértékben hozzájárulnak. Ennek végső soron a teljes lakosság a haszonélvezője, hiszen a mezőgazdasági input anyagok biztonsága az élelmiszerek biztonságát szolgálja, illetve növeli. A megfelelő élelmiszerek előállításának alapja a mezőgazdasági és kertészeti termesztés szakszerűsége, amelynek része a technológiában felhasznált anyagok alaposan megfontolt kiválasztása és azok kijuttatása a megfelelő időben, adagban és módon. A termesztő számára létkérdés, hogy a jelentős költségtényezőt képviselő input anyagok produkálják az elvárt hasznosságot, hatékonyságot. Az input anyagok tipikusan bizalmi termékek, hiszen a zsákokban és a kannákban a gazdálkodó valójában ígéreteket vásárol, vagyis megveszi a gyártó ígéretét arra vonatkozóan, hogy a magokból jó termés lesz, a növényvédő szer pedig megvédi azt.

 

Az AGRO.bio ígérete az, hogy a BactoFil termékek által élettelivé tett talajon a növények jobban fejlődnek, ellenállóbbak lesznek a betegségekkel valamint a szélsőséges időjárás hatásával szemben és végül több, valamint jobb minőségű termést adnak. Ez a termés a kedvezőbb beltartalmi mutatók miatt biztonságosabb takarmány és élelmiszeripari alapanyagot jelent. A jóval több, mint 1 millió hektáros felhasználási tapasztalat, sok ezer elégedett termelő és több értékes elismerés (Magyar Termék Nagydíj, MagyarBrands elismerés, Greennovatív termék, stb.) megnyugtató érv a termék új vásárlóinak is, hogy bizalmat szavazzanak a BactoFil termékcsaládnak. Az is hozzájárul a termelők bizalmához, hogy az AGRO.bio Hungary Kft. a világ legnagyobb agrárvállalata, a Syngenta stratégiai partnere – a YARA és a Väderstad cégekkel együtt – az integrált termesztési megoldásokat nyújtó Contivo programban.

 

###

AGRO.bio Hungary Kft. (www.agrobio.hu; www.agrocafe.hu):

A 2001-ben alapított, magyar tulajdonban lévő AGRO.bio Hungary Kft. a mezőgazdaság és a környezetvédelem területén nyújt innovatív, komplex mikrobiológiai megoldásokat, amelyek természetes módon biztosítják a talajok tápanyag szolgáltató képességét és javítják termékenységét. A fenntartható mezőgazdaság iránt elkötelezett cég 15 éves kutató-fejlesztő munka során, magyar mikrobiológusok bevonásával kifejlesztette a BactoFil® (baktériumtrágya) termékcsaládot. A piacvezető szerkezetjavító készítmény szabadalma 42 országban van bejelentve és 2013-ban a II. FMCG Greennovációs Nagydíj Greennovatív Termék kategóriájának győztese lett, elnyerte a MagyarBrands elismerést és a Magyar Termék Nagydíjat. Az AGRO.bio 2014-ben a nemzetközi szinten is elismert minősítést, az „AA” Bisnode tanúsítványt szerezte meg és ezzel Magyarország vállalkozásainak legjobb és legmegbízhatóbb 1,75%-ába került.

A BactoFil® Technológia alkalmazásával lassítható, megállítható a talajpusztulás, és annak szigorú betartásával néhány év alatt talajszerkezet javulás is elérhető. A hazai talajbaktérium értékesítés felét a cég termékei adják.

A társaság a Syngenta (a világ vezető mezőgazdasági vállalata) új, 2014 januárjában induló programjának stratégiai partnere, valamint a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (AGRYA) egyik főtámogatója.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*