Újabb kiemelkedő magyar filmes siker

A Legjobb forgatókönyvnek járó díjat nyerte szombat este Nagy Viktor Oszkár HIVATAL című filmje Európa legfontosabb televíziós fesztiválján, a FIPA nevű nemzetközi filmes rendezvényen (Festival International de Programmes Audiovisuels). A Franciaorszában idén 29-dik alkalommal megrendezett nemzetközi fesztiválra több mint 70 országból közel 1200 nevezés érkezett. A fesztivál ezek közül 144 alkotást mutatott be verseny- és veresenyen kívüli szekciókban.

A FILMET SZŐCS PETRA ÉS NAGY VIKTOR OSZKÁR FORGATÓKÖNYVE ALAPJÁN NAGY VIKTOR OSZKÁR RENDEZTE.

 

A filmet tavaly itthon is díjazták: Dobos Tamás a Legjobb operatőr díját vehette át a 12. Aranyszem Operatőr Fesztivál TV-film kategóriájában.

A HIVATAL című film egy elképzelt bevándorlási hivatal ügyfélszolgálatának mindennapjairól szól. Főszereplője Anna (Fignár Anna),  a fiatal ügyfélszolgálatis munkatárs, akihez nap mint nap számtalan nemzet hazánkban letelepedni vagy itt élni kívánó tagja érkezik ügyes-bajos dolgaival. Anna napi rutinján keresztül belelátunk a hivatalba érkező bevándorlók személyes, időnként vicces, máskor elgondolkodtató vagy mélyen megrázó történeteibe, miközben tanúi lehetünk milyen megterhelő a hivatali dolgozók számára az ezekkel a megrázó sorsokkal való találkozás.

A film operatőre Dobos Tamás, vágó Sass Péter, line producer Erdős Melinda, gyártásvezető Héger Barbara, látvány- és jelmeztervező Tihanyi Ildi, zeneszerző Hajnóczy Csaba, a hangmérnök Lukács Péter Benjámin volt, a film producerei László Sára és Gerő Marcell.

Szereplők: Fignár Anna, Batka Zoltán, Kaya Turan, Kaya Elif, Marton-John Bernadett Valéria, John Sanju.

A film gyártója a Campfilm, mely az utóbbi évek egyik legfontosabb hazai dokumentumfilmgyártó cégeként olyan sikeres alkotásokat tudhat maga mögött, mint a Gerő Marcell rendezésében készült Káin gyermekei, Nagy Viktor Oszkár és Petrik András Felsőbb paracs című dokumentumfilmje, Nagy Dénes Másik Magyarország és Seb című filmjei illetve a Cannes-ban is bemutatott Lágy eső című kisfilmje.

Készült az Europai Unió Európai Integrációs Alapjának támogatásával.