Újabb két terembe nem mehetnek be az SZFE-s diákok, ráadásul még fel is jelentették őket

A Színház-és Filmművészeti Egyetem újabb két termében nem adták oda a hallgatóknak a kulcsot: a Rákóczi úti épületben a mozgásteremhez, a Szentkirályi utcában pedig a tévéstúdióhoz. Ez utóbbi az egész filmes tanszék számára megnehezíti a tanulást. Mindeközben a 24. hu megtudta, hogy három magánszemély feljelentést tett, azért, mert a kancellár október elején nem tudott bemenni az épületbe. Híradónknak az egyik diák elmondta, őket a rendőrség nem értesítette, a feljelentésről a sajtóból értesültek.

Színész mesterség órát tart Hegedűs D Géza, és ifjabb Vidnyánszky Attila- az ezzel kapcsolatos a felvételek kedden készültek, Híradónk az SZFE hallgatóitól kapta. Bár az új vezetés őszi szünetet hirdetett, az egyetemen nagyon is zajlik az oktatás, vagy zajlana, ha nem lennének termek zárva. Hétfőn már elmondtuk Híradónkban, hogy a látványtervező osztályt nem engedték be a termükbe, mostanra viszont a Rákóczi úti épületben a mozgásterem, a Szentkirályi utcában pedig a tévéstúdió kulcsait nem adják oda a tanulóknak.

De nemcsak a zárva lévő tantermek a gond. A 24.hu írta meg, hogy három magánszemély feljelentést tett személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt azért, amiért a kancellárt nem engedték be az egyetem épületébe. Hozzátették, a BRFK mindhárom esetben feljelentéskiegészítést rendelt el.
Szarka Gábor Október 8-án próbált meg másodjára bemenni az egyetem Vas utcai épületébe. A bejáratnál a sajtó képviselői, és diákok sorfala várta. Nem jutott be.

A rendőrségi ügynek két kimenetele lehet, vagy nyomozni kezdenek, vagy elutasítják a feljelentést. A diákok egyébként a sajtóból értesültek az ügyről.

A hallgatók szerint abszurd a személyi szabadság megsértésére hivatkozni, ugyanis az azt jelenti, hogy valakit gátolnak a mozgásában, nem engedik ki valahonnan, bezárják valahova, mint mondják itt egyik eset sem áll fenn.

atv.hu