Újabb hiánypótló segélyszállítmányt adott át az Ökumenikus Segélyszervezet Kijevben

Kétmillió forint értékű orvosi eszközökből álló adományt adott át az Ökumenikus Segélyszervezet a kijevi Szent Mihály-székesegyházban. A Segélyszervezet ukrajnai irodája által összeállított szállítmányt, a továbbra is ügyeletet tartó és egészségügyi elosztó központként is működő székesegyház a sérülteket ápoló kórházaknak juttatja el szükség szerint.

  A Magyar Külügyminisztérium támogatásával beszerzett eszközök átadásán Agapit püspök, a kijevi patriarchátus helytartója személyesen mondott köszönetet a magyar emberek önzetlen segítségéért. A püspök kiemelte: A legkritikusabb időben érkezett kézzelfogható segítségen túl nagyon sokat jelentett számukra az adománnyal kifejezett morális támogatás is. Az átadáson részt vett Bayer Mihály, Magyarország kijevi nagykövete, Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója, Gerevich János, a Segélyszervezet ukrajnai irodájának vezetője, valamint az egészségügyi központot irányító Solojkó Natália is.

Mint ismeretes, az Ökumenikus Segélyszervezet, az ukrajnai válsághelyzetre reagálva, Magyarországról elsőként ajánlott fel humanitárius segítséget a kijevi Szent Mihály-székesegyháznak, melynek kolostora az összecsapások kezdetétől gyakorlatilag átmeneti kórházként működve segíti a sebesültek ellátását. Az első pénzbeli támogatást az Ökumenikus Segélyszervezet február 19-én juttatta el a székesegyháznak, amit gyógyszerek és kötszerek vásárlására ajánlott föl. A program második szakaszaként a Segélyszervezet a Külügyminisztérium által felajánlott 2 millió forintos keretből a sebesültek ellátáshoz szükséges kórházi eszközök (vérkészítmények, katéterek, infúziós készletek, fájdalomcsillapítók, oxigén maszkok, sínek stb.) kerültek beszerzésre. A hétfőn átadott újabb segélyszállítmány egy részét a szükségletek függvényében a Szent Mihály-székesegyházzal kapcsolatban álló, az összecsapások sérültjeit ápoló kórházak kapják, de az átadott eszközöknek a székesegyházban működő ügyelet is nagy hasznát veszi, ahová továbbra is sokan érkeznek poszt-traumatikus problémákkal.

Az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtést indított, hogy folytathassa a humanitárius segítségnyújtás támogatását. Az adománygyűjtéshez az alábbi módokon lehet csatlakozni.

A 1353-as adományvonalra indított hívásával 250 forint támogatással,

a www.segelyszervezet.hu oldalon gyorsan és egyszerűen lehet felajánlani tetszőleges adományt,

átutalással vagy csekkbefizetéssel a következő számlaszámon fogad adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet: 11705008-20464565. A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: Ukrajna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*