Újabb harminc BKK-automatánál lehet majd bankkártyával fizetni májustól

Május elsejétől újabb harminc jegy- és bérletautomatát tesz készpénzmentessé a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

    A 315 automatából álló rendszer újabb 30 készülékét teszik készpénzmentessé, kizárólag olyan helyszíneken, ahol egy másik automatának köszönhetően a készpénzes fizetésre továbbra is lesz lehetőség. Így Budapesten már 55 olyan automata lesz elérhető, amelynél kényelmesen és érintésmentesen fizethetnek a közlekedők – olvasható a társaság által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.
    Mint írták, tavaly december 1-jén 25 jegy- és bérletautomatát készpénzmentesítettek. A tapasztalatok azt mutatták, hogy a vásárlók ugyanúgy igénybe vették a bankkártyás automatákat, mint a készpénzzel működőket, ezáltal nem alakultak ki sorok a készpénzes automatáknál.
    Májustól a következő helyszíneken lesznek készpénzmentes automaták: Batthyány tér, aluljáró; Békásmegyer, HÉV-állomás; Blaha Lujza tér, metróbejárat; Corvin-negyed, aluljáró szint; Deák Ferenc tér, ügyfélközpont; Deák Ferenc tér, 100E buszmegálló; Dózsa György út, metróállomás; Fővám tér, metróbejárat; Göncz Árpád városközpont, metróbejárat; Határ út, metróbejárat; Jászai Mari tér, 4-es és 6-os villamosmegálló; Kálvin tér, metróbejárat; Kelenföld vasútállomás, az Etele tér és az “A” peron között; Kelenföld vasútállomás, vasúti aluljáró, a “B” és a “C” peron között; Keleti pályaudvar, metróállomás; Keleti pályaudvar, közös metróbejárat; Keleti pályaudvar, metróbejárat, aluljáró szint; Klinikák, állomásépület; Kossuth Lajos tér, metróállomás; KÖKI, MÁV-felüljáró; Közvágóhíd, HÉV-állomás; Lehel tér, aluljáró; Margit híd, budai hídfő, aluljáró; Móricz Zsigmond körtér, metróbejárat; Nyugati pályaudvar, metróbejárat Westend; Oktogon, felszín; Örs vezér tere, HÉV-vágány; Örs vezér tere, metróbejárat; Szentendre, HÉV-állomás; Újbuda-központ, metróbejárat.
     A felsorolt automaták megjelenése minimálisan változik: letakarják a készülékek készpénzt elfogadó és kiadó nyílásait, illetve egy matrica is figyelmezteti majd az ügyfeleket a vásárlási módokra – közölte a BKK.
    Mint írták, a készpénzmentességnek köszönhetően javul az automaták üzembiztonsága, a hálózat üzemeltetése még kiszámíthatóbb lesz, az automaták élettartama is nőhet. Összességében tehát gazdaságosabb lesz az automata hálózat fenntartása – mutattak rá.
    A BKK kitért arra is, hogy idén a BKK automatás vásárlásokon belül a bankkártyás tranzakciók aránya 60 százalék fölé emelkedett. A bankkártyás automatás-vásárlások összértéke is folyamatosan nő, idén az értékesítésen belül ez már 77 százalék felett van.

MTI