Új vezető a MINI élén

untitledBernd Körber visszatért a legendás brit márkához.

2019. április 1-jétől Bernd Körber foglal helyet a MINI márkaigazgatói székében. A negyvennégy esztendős szakember ezzel visszatért a legendás brit márkához, amelynek márkafejlesztési részlegén már a BMW Group háza táján felépített pályafutása 2003-as kezdetekor is tevékenykedett. Bernd Körber ezt követően a MINI marketingépítési és termékmenedzsmenti részlegein dolgozott, majd mielőtt 2010-ben a BMW márkához igazolt, a MINI nemzetközi márkafejlesztéséért volt felelős. A bajor prémiummárka színeiben előbb a termékportfóliót kidolgozó stratégiai csapat irányítási feladatait látta el, majd Kínába költözött, ahol a BMW üzleti fejlesztéséért volt felelős. Miután visszatért Münchenbe, Bernd Körber a bajor prémiummárka nemzetközi márkastratégiával és márkafejlesztéssel foglalkozó részlegeit irányította.

„Bernd Körber személyében egy tapasztalt és abszolút jártas vezető érkezik a MINI élére” – mondta Pieter Nota, a BMW AG igazgatótanácsának BMW-értékesítésért, márkamarketingért és ügyfélszolgálati részlegért felelős tagja. „Várakozással tekintek a közös munka elé, amelynek gyümölcseként a MINI márkát a tisztán elektromos meghajtású, dinamikus, nagyvárosi jövő felé kormányozzuk” – tette hozzá.

2019-ben a brit prémiumgyártó a sorozatgyártásban kínált első tisztán elektromos meghajtású MINI modellel bővíti tovább hálózatról tölthető portfólióját, a MINI Cooper SE modellt pedig további hálózatról tölthető gépkocsik követik majd. 2020-ban a márka a valaha készült leggyorsabb MINI-ről, az új John Cooper Works GP modellről is lerántja a leplet.

Bernd Körber elődje, Sebastian Mackensen 2018. októberétől a BMW Group Németország értékesítési vezetőjeként dolgozik tovább.