Új szolgáltatással hódít világot a Vitéz Kürtős

Újra eljött az édesszájúak fesztiváljának ideje, ugyanis október 10-én, pénteken immáron második alkalommal nyíltak meg a kalácssütő standok 2. Kürtőskalács Fesztiválon. Különleges kalácsokból, koncertekből és színes programokból most sem lesz hiány, sőt a tavalyi évhez hasonlóan egy újdonságot is lelepleznek a „Vitézek”. Hogy hol? Egy mesebeli helyszínen.

„A tavaly bemutatott Bake’n’Roll mini partysütő után idén is készülünk egy újdonsággal, azonban most nem egy szerkezetet, hanem egy új szolgáltatást mutatunk be. A kürtőskalács-készítés, az erdélyi finomság, mint hungarikum szerencsére akkora népszerűségnek örvend, hogy naponta érkeznek megkeresések a világ minden tájáról, hogy akár az ott élő helyiek, akár a kivándorló magyarok megtanuljanak kürtőskalácsot sütni. Meglepő lehet, de szinte nincs olyan része a Földnek, ahol ne hallottak volna az ínyencségről. Érkeztek már megkereséseink Egyiptomból, Kolumbiából, Kanadából, de a minap épp Indonéziából hívtak, így arra gondoltunk, hogy a kürtőskalácsot elindítjuk a világhírnév felé” –fedi fel a nagy titkot Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője.

Az új szolgáltatás lényege kiterjeszteni a Vitéz Kürtős 10 éves tapasztalatára épülő SEKLER CAKE franchise-t a világ minden pontjára és természetesen használati utasítással, a pontos recepttel, oktatóprogrammal segíteni az érdeklődőket, hogy profi kalácskészítőkké váljanak.

 

„Hobbi- vagy akár profi szinten is elsajátíthatja mindenki a lépéseket, szeretnénk, ha a kürtőskalács-készítés nem csak a magyarok kiváltsága lenne. Ha nem is ténylegesen, de fogjuk a lelkes vállalkozók kezét, a háttérből tippekkel, fortélyokkal terelgetjük őket a profivá válás útján”– biztat mindenkit Bálint Gáspár.

Fotó:Dóka Attila, Juhász Melinda

A 2. Kürtőskalács Fesztivál a tavalyihoz hasonlóan most is színesnek ígérkezik, változatos programokból, ízletes, különleges kalácsokból most sem lesz hiány, sőt újdonságokból is lesz bőven.

„Idén egy új, mesebeli helyszínen várjuk az ínyenceket, ugyanis október 10-12. között a Vajdahunyad vára előtti terület változik kürtőskalácstermő vidékké. A tavalyinál jóval több standon, a klasszikus ízeken, mint diós, vaníliás, fahéjas, kókuszos ízeken túl, egyedi finomságokat is meg lehet majd kóstolni. Igazi csemegének ígérkeznek az ízbombák, melyek mákos, málnapelyhes, müzlis, citrusos,mazsolás, narancsos ízekben kóstolhatók majd meg, és természetesen most sem maradhat el a Kürtős Csapágy, Kürtős Krémes és a Csokicseppes kalács sem. Emellett ismét itt a jótékonysági Nagy Közös Sütés, amiben rekordot szeretnénk dönteni a tavalyi évhez képest. Fellép Tóth Gabi, az Indygo Zenekar a Kürtős Regével, Dér Heni, Gyurcsík Tibi, Takács Nikolas, és Csepregi Éva a Neoton Swing műsorával. Persze ezen túl sok érdekes program lesz, a gyermekeknek is kedvezünk, valamint a „Csináld magad!” sátorban bárki kipróbálhatja a sirítés és pirítás művészetét” – csalogatja az édesszájúakat András Tünde a Fesztivál rendezvényigazgatója.