Új szennyvíztisztító-telepet adtak át Budakeszin

Átadták az új szennyvíztisztító-telepet Budakeszin szombaton, a nettó 3,7 milliárd forint összköltségű beruházás csaknem 94 százalékát európai uniós támogatás fedezte – közölte a Budakeszi Polgármesteri Hivatal az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint több mint 20 kilométernyi új csatornahálózattal, valamint korszerű, membrántechnológiával működő szennyvízteleppel gazdagodott a település.
    A beruházás eredményeképp csaknem 850 családnál vált elérhetővé a vezetékes csatornaszolgáltatás, elsősorban a makkosmáriai városrészben – írják.
    A közlemény idézi Csutoráné Győri Ottilia polgármestert, aki a szombati zárórendezvényen elmondta: a korábbi szennyvízkezelési koncepció újragondolásának és az alapos előkészítő munkának köszönhetően 30-ról 6 százalékra csökkent az önkormányzati önrész mértéke, ami mintegy félmilliárd forint megtakarítást eredményezett a városnak. Így sem hitelfelvételre, sem lakossági hozzájárulásra nem volt szükség a beruházás sikeres megvalósításához – tette hozzá a polgármester a közlemény szerint.

Forrás:MTI