Új rendszerváltás szükséges

DK: Új rendszerváltás szükséges

A Demokratikus Koalíció kétnapos, kihelyezett elnökségi ülésen tárgyalta meg a 2014-es esztendő politikai tanulságait és kezdte meg a jövő évi pártstratégia kidolgozását.

A testület tisztességes eredményként értékelte, hogy a fiatal párt bejutott az Országgyűlésbe, az Európai Parlamentbe és a négy legnagyobb erő egyikeként – megerősítve társadalmi beágyazottságát – számos fontos önkormányzati pozíciót szerzett meg.

A Demokratikus Koalíció elnöksége szerint reális lehetőség a 2016-os előrehozott választás, egyúttal új rendszerváltás szükséges. Új alkotmányra, a fékek és ellensúlyok rendszerének megerősített intézményrendszerére, a társadalmi közbizalom helyreállítása érdekében a közvetlen állampolgári részvétel kiszélesítésére, valamint a szegénység visszaszorítása és a szolidaritás megerősítése érdekében új társadalmi szerződésre van szükség,

A DK elnöksége, látva a kormánypárt népszerűségének zuhanását, egyúttal érzékelve a társadalmi elégedetlenség erősödését, döntött arról, hogy felgyorsítja új programjának kidolgozását. Megkezdi a munkát a párt Új Köztársaságért Alapítványa, elindul a majdani kormányzáshoz szükséges szakpolitikai csoportok, műhelyek felállítása.

A DK elnöksége döntött arról is, hogy február 21-ére összehívja a párt tisztújító és programadó kongresszusát. – rta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Gréczy Zsolt, a DK szóvivője.