Új Művészet Est a Zsolnay Kulturális Negyedben

Csütörtök este Új Művészeti Est címmel kilenc szaktekintély osztja meg gondolatait egymással és a közönséggel a Pécsi Galéria m21-ben.

 A beszélgetés előtt Dr. Géger Melinda művészettörténész, a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum munkatársa, a Geometria és figurativitás c. tárlat kurátora mutatja be az m21-ben látható kiállítás anyagát. A programon részt vesz még Sinkovits Péter művészettörténész, az Új Művészet lapalapító-főszerkesztője, Bordács Andrea PhD esztéta, az Új Művészet szerkesztője, a Nyugat-magyarországi Egyetem docense, Muladi Brigitta művészettörténész, az Új művészet szerkesztője, az Inda Galéria kurátora. Jelen lesz még továbbá Rudolf Anica, az Új Művészet olvasószerkesztője, Lóska Lajos művészettörténész, az Új Művészet szerkesztője, a székesfehérvári Deák Gyűjtemény munkatársa, P. Szabó Ernő művészettörténész, az Új Művészet szerkesztője, a Magyar Nemzet rovatvezető szerkesztője, Ladányi Ildikó, az Új Művészet 368x244xDSC_7996m_resize_jpg_pagespeed_ic_2uKA-DDJLylapmenedzsere, valamint Márta István , a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A tervezett témák között szerepel a kortárs művészet helyzete, az intézmények szerepe, a művészeti intézmények megszűnése, átalakulása, a változások hatásai, a kortárs magyar művészet nemzetközi jelenléte, ennek dokumentálása, a művészeti oktatás helyzete s annak megjelenése a szakfolyóiratokban, és még számos aktuális, időszerű téma.

A belépés díjtalan. A helyszínen lehetőség lesz az Új Művészetre kedvezményesen előfizetni, illetve a régi és új számokból árengedménnyel vásárolni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*