Új műtéti eljárás a Heim Pál Gyermekkórházban

UNICREDIT_HEIM_PAL_ADOMANYATADAS_Media_atadas_1_medAz UniCredit Bank 3.000.000 forint adománnyal segíti a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt, mely összeget – az évente közel 300.000 gyermeket kezelő kórház – egy új, a veseműtétekhez szükséges, laparoszkópos eljárás továbbfejlesztésére fordít. Magyarország egyetlen állami, gyermekurológiai osztálya, ahol évente átlagosan 750 kisgyermeket gyógyítanak, ezidáig hagyományos műtéti eljárást használt. 2015-től azonban a modern orvostechnikai műszerekkel végzett műtétet követően, a korábbi akár több hetes kórházi benntartózkodás helyett, már akár 1-2 nap után hazamehetnek a gyermekek. A hasfali metszés helyett csak két kis pont emlékezteti majd őket a kórházban töltött időre; ami a csecsemők és kisgyermekek gyorsabb, teljesebb gyógyulását teszi lehetővé.

„Az egyik leggyakoribb gyermekeknél előforduló vesebetegség, a húgyvezeték szűkületének kezelésére fejlesztették ki ezt a rendkívül innovatív műtéti eljárást” – magyarázta Smrcz Ervin, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány kuratóriumának elnöke az adomány átadásakor. „Érdekes továbbá, hogy olyan PPP-ről (Public Private Partnership) beszélhetünk ez esetben, melyben magánszemélyek 1 millió forintos adományát egészíti ki az UniCredit a 4 millió forintos orvosi műszerek beszerzésénekérdekében. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani minden támogatónk segítségéért!” – tette hozzá az alapítvány elnöke.

Az adományozás hátteréről Smid Beáta, az UniCredit Bank kommunikációs igazgatója a következőket tette hozzá: „Az UniCredit Bank társadalmi szerepvállalása részeként az üzleti partnerek megajándékozására szánt összeget nem tárgyi ajándékokra költi, hanem donációra. Kollégáinkkal egyetértésében a karácsonyi támogatásból 3 millió forintot a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványnak ajánlottunk fel, míg 500 – 500 ezer forintot a Vakok Iskolája – Szól a Szív Alapítványnak speciális sportszervásárlására, valamint a Dóri Ház karácsonyi ünnepségére.”

A támogatás összegét tartalmazó csekk átadásának alkalmával a kórház gyermekurológiai osztályának kis betegei mikuláscsomagokat is kaptak az UniCredit képviselőitől. Az eseményhez csatlakozott az egykori világbajnok, nemrégiben önéletrajzi könyvet kiadott jégkorongozó, Szuper Levente és az Európa-bajnok műkorcsolyázónk, Gór-Sebestyén Júlia is. Ők a Nagy Téli Sportágválasztót, a gyermekek sportos, egészséges életmódját támogató rendezvénysorozatot képviselték, melynek az UniCredit évek óta partnere. „Kellemes meglepetésünkre szolgált, hogy a sport fontossága is előjött ezen alkalomból, mivel orvosként is nem győzzük elégszer hangsúlyozni a mozgás fontosságát, mely vesebetegségek esetén különösen javasolt” – tette hozzá Smrcz Ervin elnök úr.

UNICREDIT_HEIM_PAL_ADOMANYATADAS_gyermekekajandekozasa_med